Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ξάνθη: “Ιδέα και Ρίσκο” – Ενδιαφέρουσα ομιλία για την επιχειρηματικότητα

Κοινοποίηση

Το ερχόμενο Σάββατο -στις 20 του Γενάρη- η EESTEC: ένας μη πολιτικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός από και για τους φοιτητές- οργανώνει στη Ξάνθη μια Ομιλία πάνω στην επιχειρηματικότητα με βασικούς άξονες της την νέα ιδέα και το ρίσκο που η πραγματοποίηση της συνεπάγεται. Σπάνια κανείς απομακρυσμένος από τα μεγάλα αστικά κέντρα θα παρευρεθεί σε μια τέτοια εκδήλωση με καθοριστικό ρόλο για τις μελλοντικές επιλογές του, έτσι γεννήθηκε η ιδέα για την πραγματοποίηση αυτής της ομιλίας.
Οι ομιλητές 
Ο κύριος Λεωνίδας Σκερλετόπουλος και κύριος Θεράπων Φάκας, είναι εξαίρετοι και διακεκριμένοι στον κλάδο τους. Ο κ. Σκερλετόπουλος είναι Marketing & Communications Strategist, απόφοιτος του πανεπιστημίου Brighton. Ουσιαστικά, πρόκειται για τον άνθρωπο που βοηθά τις εταιρίες να εναρμονιστούν με τις κοινωνικές αλλαγές και να παραμείνουν δυναμικές στο χώρο τους. Από την άλλη, ο κ. Φάκας Life και Business Coach, απόφοιτος του Δ.Π.Θ του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, αποφάσισε να εκλάβει την κρίση στον κατασκευαστικό κλάδο, όπως και ο ίδιος δηλώνει, ως έναυσμα για να ασχοληθεί με τον κλάδο της προσωπικής ανάπτυξης. Πλέον, μια από τις βασικές του απασχολήσεις είναι η συνεργασία του με τη Δομής Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Δ.Π.Θ.  
Το θέμα 
Ο κ. Σκερλετόπουλος θα αναπτύξει την ομιλία του γύρω από το θέμα “Μια ιδέα αξίζει, όσο οι άνθρωποι που την υποστηρίζουν”.”Η επιχειρηματική ιδέα είναι μια παρεξηγημένη έννοια. Η επικρατέστερη στάση είναι «Αν μοιραστώ την ιδέα μου θα μου την πάρουν», η οποία είναι κατά ένα μέρος ορθή μα όχι απόλυτα. Αν είσαι τυχερός θα σου πούνε και τη γνώμη τους. Αν έχεις μια νέα ιδέα και δεν την ανοίξεις στους πιθανούς αποδέκτες πώς θα κερδίσεις μια πρώτη άποψη; Από την άλλη πλευρά επικρατεί η εντύπωση ότι οι επιχειρηματίες πέτυχαν από την ιδέα τους. Σύμφωνα με έρευνες ανά τον κόσμο το 85% πέτυχαν βασισμένοι σε ιδέες άλλων ανθρώπων ενώ μόλις το 15% πάνω σε δικές τους ιδέες” αναφέρεται χαρακτηριστικά ως μέρος της ομιλίας του. 
Ο κ. Φάκας θα κινηθεί με άξονα τις συνεχείς αλλαγές: “Ασφάλεια- το επαγγελματικό ρίσκο του 21ου αιώνα” είναι η θεματολογία του. Στόχος της ομιλίας είναι η γνωριμία του φοιτητή με την αγορά εργασίας, η εξοικείωση του με τη λήψη αποφάσεων σε μια επιχείρηση και η αναγνώριση των δυνατοτήτων που προσφέρονται για να πραγματοποιηθεί μια ιδέα. “Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον υπάρχει “χώρος” για εφησυχασμό ; Είναι η μέχρι τώρα επιτυχία ενός οργανισμού ικανή να εξασφαλίσει την και τη μελλοντική επιτυχία ή μήπως όχι ; Ποιες είναι οι προϋποθέσεις έτσι ώστε μια επιχείρηση να εξοπλιστεί κατάλληλα προκειμένου να μην αποτελέσει η ασφάλεια το μεγαλύτερο επαγγελματικό ρίσκο του 21ου αιώνα;” είναι μερικά από τα ερωτήματα πάνω στα οποία θα βασιστεί η ομιλία. 
*Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση θα βρείτε στην εκδήλωση της ημερίδας στο Facebook, ενώ δηλώνοντας πως ενδιαφέρεστε ή θα πάτε θα ειδοποιήστε για λεπτομέρειες που θα προστίθενται σταδιακά:  https://www.facebook.com/events/385344961917084/  * 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα