Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνεχίζονται οι ζυμώσεις για το μέλλον της ΚΑΕ Άρης

Κοινοποίηση


Προβάδισμα Αρβανίτη για την επόμενη ημέρα στην εταιρεία
Ο Νίκος Λάσκαρης θα κοινοποιήσει την απόφασή του για την επόμενη μέρα της ΚΑΕ Άρης και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ζητήσει από τον Λευτέρη Αρβανίτη να σχηματίσει διοικητικό σχήμα, αν οι δύο πλευρές βρουν μια λύση στο ζήτημα του ανέκκλητου πληρεξουσίου μεταβίβασης μετοχών.
Αυτό είναι το βασικό σημείο τριβής μεταξύ των δύο πλευρών. Προφανώς καταδεικνύει την πρόθεση Λάσκαρη είτε στη διατήρηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, είτε στην απεμπλοκή του μόνο μέσω της αποδέσμευσής του από τα χρέη των 4 εκατομμυρίων ευρώ. Γι’ αυτόν τον λόγο, εξάλλου, δεν «τελείωσε» το θέμα στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας.
Πλέον, το πλαίσιο της συμφωνίας επεξεργάζεται ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της ΚΑΕ και αύριο θα το παρουσιάσει στον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ. Ο τελευταίος αρνείται να παραδώσει εν λευκώ τις μετοχές και ξεκαθάρισε ότι για να υπογράψει το ανέκκλητο πληρεξούσιο μεταβίβασης των μετοχών, θα πρέπει ταυτόχρονα να συμφωνηθούν επιμέρους όροι, προφανώς απεμπλοκής από τα χρέη.
Η πλευρά Αρβανίτη έχει ζητήσει επίσης να δεσμευτεί ο Νίκος Λάσκαρης για τη μη μετοχοποίηση των χρημάτων που έχει βάλει στον σύλλογο. Αυτήν τη στιγμή το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας είναι στα 1,2 εκατομμύρια ευρώ και αν ο νυν ιδιοκτήτης προχωρήσει στη μετοχοποίηση χρημάτων αυτομάτως θα αυξηθεί το ύψος το κεφάλαιο. Μάλιστα, αυτός είναι ένας από τους… απαράβατους κανόνες που έχουν θέσει οι άνθρωποι που θέλουν να χρηματοδοτήσουν την πλευρά Αρβανίτη, γιατί πολύ απλά, ουδείς θέλει να βάζει χρήματα σε μια εταιρία που ανήκει σε άλλο φυσικό πρόσωπο.
Μένει να φανεί αν η πλευρά Αρβανίτη θα δεχθεί τους επιμέρους όρους Λάσκαρη. Αν το πράξει, τότε θα σχηματίσει διοίκηση με ποσό εκκίνησης το οποίο δεν θα ξεπερνάει τα 200.000 ευρώ. Προφανώς και δεν είναι αρκετό για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Γιατί πέραν της πληρωμής της ομάδας και του προσωπικού, της ποινής απαγόρευσης μεταγραφών από τη FIBA, αλλά και των οφειλών για το άρθρο 99, σε περίπου δύο εβδομάδες οι «κίτρινοι» θα βρεθούν σε δύσκολη θέση.
Για την ακρίβεια, στις 8 Φεβρουαρίου θα εξεταστεί (στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού) η αίτηση κατάπτωσης εγγυητικής επιταγής της ΚΑΕ. Αυτό επρόκειτο να συμβεί σήμερα, αλλά η ΚΑΕ εξασφάλισε αναβολή της υπόθεσης για την ημερομηνία που αναφέρουμε. Η αίτηση κατατέθηκε από τον Βασίλη Καββαδά.
Όσον αφορά την πρόταση του Παναγιώτη Καπάζογλου, το τελευταίο 24ώρο υπήρξαν νέες επαφές μεταξύ του τελευταίου με τον Νίκο Λάσκαρη, αλλά δεν οδήγησαν πουθενά. Η πρόταση Καπάζογλου προβλέπει τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της εταιρίας και (στη βελτιωμένη πρόταση που κατέθεσε) ανάληψη περίπου του 60%-65% των χρεών. Ο Νίκος Λάσκαρης δεν δείχνει διατεθειμένος να την αποδεχθεί για τους λόγους που εξηγήθηκαν παραπάνω.
Πηγή: gazzetta.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα