Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Καταδίωξη διακινητών στην Ξάνθη – Παράτησε 30 μετανάστες στην Πανεπιστημιούπολη και έτρεχε

Κοινοποίηση

Συνελήφθησαν την Παρασκευή (16-3-2018) το μεσημέρι, στο νομό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης, δύο (2) αλλοδαποί, ένας 26χρονος υπήκοος Λιβάνου και ένας 25χρονος υπήκοος Παλαιστίνης, οι οποίοι προωθούσαν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας, τριάντα (30) μη νόμιμους μετανάστες υπηκόους Συρίας, Λιβύης και Αφγανιστάν. 
Ειδικότερα, στην Επαρχιακή Οδό  Κομοτηνής – Ξάνθης, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης σε Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο, με οδηγό τον 26χρονο και συνοδηγό τον 25χρονο, πλην όμως ο οδηγός του δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.  
Τελικά, το όχημα εισήλθε στο χώρο της Πανεπιστημιούπολής Ξάνθης, όπου ο 26χρονος οδηγός του το ακινητοποίησε και στη συνέχεια επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.  
Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 25χρονο συνοδηγό, ενώ όπως διαπιστώθηκε οι δύο διακινητές μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα τριάντα (30) μη νόμιμους μετανάστες.
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε επίσης ότι, στις 13-03-2018, ο 25χρονος συμμετείχε ως οδηγός σε υπόθεση διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών, για την οποία είχε συλληφθεί ο συνεργός του και συνοδηγός στο όχημα μεταφοράς.
Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα