Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Αυτοί είναι οι δύο στρατιωτικοί που συνελλήφθησαν στον Έβρο

Κοινοποίηση

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, που συνελλήφθησαν στον Έβρο, είναι και επισήμως κρατούμενοι από τους Τούρκους μέχρι να οριστεί η δικάσιμός τους 
Σύμφωνα με τα τουρκικά ενημέρωσης τα αδικήματα για τα οποία Θα δικαστούν είναι τα αδικήματα της απόπειρας στρατιωτικής κατασκοπείας και της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη
Πρόκειται, σύμφωνα με τα τουρκικα δημοσίευματα, για τον υπολοχαγό Άγγελο Μητροτόδη και τον λοχία Δημήτρη Κούκλατζη ο οποίος απεικονίζεται στις παρακάτω φωτογραφίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι συγγενείς των δύο στρατιωτικών είναι συγκλονισμένοι και δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους καθώς έχουν κατασχεθεί τα προσωπικά τους αντικείμενα.
Οι δύο Έλληνες συνελήφθησαν στην τουρκική πλευρά της οριογραμμής του Έβρου από τους «Αετούς των Συνόρων», μονάδα που υπάγεται στην 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχεία του τουρκικού στρατού.

Πραγματοποιήθηκε η καταγραφή των στοιχείων τους, στο γραφείο της διοίκησης Χωροφυλακής της Αδριανούπολης και μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο το οποίο και διέταξε τη σύλληψή τους.
Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι οι Τούρκοι μετέφεραν τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς στην Αδριανούπολη και τους οδηγούν σε δίκη αντί να ακολουθηθεί η συνήθης τακτική να κρατηθούν κοντά στις Καστανιές, όπως έχει συμβεί σε αντίστοιχες περιπτώσεις όταν ελληνικές ή τουρκικές περίπολοι πέρασαν κατά λάθος στα σύνορα της άλλης χώρας. 
parapolitika.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα