Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εξελίξεις με το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών!

Κοινοποίηση


– Θεωρείται πολύ πιθανό να εξεταστεί σε λίγες ώρες το θέμα τής προφυλάκισης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών – Το ραντεβού του εισαγγελέα με τους δικηγόρους τους ήταν για την ερχόμενη Παρασκευή – Νωρίτερα, ο Πάνος Καμμένος είχε πει ότι ελπίζει για την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών πριν από το Πάσχα – Τι θα γίνει αν αφεθούν ελεύθεροι
Μια ημέρα μετά την Σύνοδο ΕΕ – Τουρκίας στην Βάρνα οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο δημοσιογράφος τού ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης θεωρείται πολύ πιθανό να εξεταστεί σε λίγες ώρες το θέμα τής προφυλάκισης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.
«Κάτι θα γίνει σήμερα», είπε. «Έχω από δυο πηγές την πληροφορία ότι επισπεύδονται οι εξελίξεις. Επρόκειτο να συναντηθούν οι δικηγόροι των δυο Ελλήνων την Παρασκευή με τον Τούρκο εισαγγελέα, αλλά ακούω πως αυτό θα γίνει σήμερα».
Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας στον ΑΝΤ1 είχε πει ότι ελπίζει για την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών πριν από το Πάσχα.
«Θεωρώ ότι η παρέμβαση Γιουνκέρ και η απάντηση Ερντογάν θα οδηγήσουν πριν από το Πάσχα στην απελευθέρωση των δυο ομήρων. Αν η Τουρκία πράγματι είναι ειλικρινής και θέλει να ακολουθήσει έναν ευρωπαϊκό δρόμο δεν μπορεί να κρατάει ομήρους δυο Έλληνες στρατιωτικούς για ένα απλό μεθοριακό επεισόδιο», είπε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες η ελληνική πλευρά δεν έχει ακόμα ενημερωθεί επισήμως για το θέμα αυτό.
Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Ant1 Μαρία Ζαχαράκη, οι δικηγόροι θα ζητήσουν ξανά την απελευθέρωσή τους, υποβάλλοντας ένσταση και πάλι, όπως έχουν δικαίωμα από το νόμο, επί της απόφασης του δικαστηρίου που διέταξε την προφυλάκιση. Οι δυο αξιωματικοί μας δεν θα πάνε στο δικαστήριο.
Αν σήμερα αφεθούν ελεύθεροι τότε:
1. Ενδέχεται να τους τοποθετήσουν βραχιολάκι, ώστε να μην βγουν από τη χώρα
2. Να υπάρξει όρος να εμφανίζονται στο δικαστήριο μία φορά τη βδομάδα
3. Να υπάρξει χρηματική ποινή
newsit.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα