Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κατρούγκαλος: Αν προσπαθήσει ο Ερντογάν να κάνει πιόνια τους Έλληνες στρατιωτικούς θα το πληρώσει

Κοινοποίηση

“Αν προσπαθήσει ο Ερντογάν να κάνει πιόνια τους Έλληνες στρατιωτικούς θα το πληρώσει” δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.
Είναι μια περίοδος που όχι απλώς η Τουρκία είναι εκτεθειμένη σε πολλά μέτωπα, αλλά και απομονώνεται από διεθνή παραδοσιακά της στηρίγματα. Εμείς δεν πρέπει να συμβάλλουμε στην κλιμάκωση της έντασης, στέλνοντας όμως ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και ψυχραιμίας. Με ζητούμενο στο τέλος αυτού του ψυχολογικού μπραντεφέρ να είναι η διεθνής θέση της δικής μας χώρας ενισχυμένη” ανέφερε ο υπουργός.
“Κανείς κάνοντας τον νταή στα διπλωματικά πράγματα δεν κέρδισε ποτέ” και συμπλήρωσε “Προφανώς δεν βοηθάει όταν ένα στέλεχος της ΝΔ λέει ότι πιστεύει τον Ερντογάν αντί του Τσίπρα, ένα άλλο στέλεχος να λέει ότι η δική μας προκλητικότητα συμβάλλει στην ένταση στο Αιγαίο”.
“Δεν μπορώ να αποκλείσω ότι η Τουρκία θα προσπαθήσει να επέμβει και να δώσει άλλη τροπή στα πράγματα. Τότε θα απαντήσουμε διαφορετικά. Αν επιχειρήσει ο Ερντογάν να κάνει πιόνια τους Έλληνες στρατιωτικούς θα το πληρώσει η Τουρκία σε μεγάλη αιμορραγία διπλωματικού κύρους. Και τότε θα δούμε πως θα αντιδράσουμε” είπε ο κ. Κατρούγκαλος.
enikos.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα