Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα δυσάρεστη εξέλιξη: Απορρίφθηκε η ένσταση των δικηγόρων των δυο Ελλήνων στρατιωτικών

Κοινοποίηση


– Δεν έγινε αποδεκτή η ένσταση των δικηγόρων των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από το δικαστήριο Αδριανούπολης, μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης – Την ένσταση για την προφυλάκιση των δύο στρατιωτικών, υπέβαλαν οι δύο δικηγόροι σήμερα το πρωί – Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν στις φυλακές της Αδριανούπολης – Στις Βρυξέλλες αύριο για το θέμα των Ελλήνων στρατιωτικών ο Πάνος Καμμένος – Μίλησε με τους γονείς των δυο Ελλήνων στρατιωτικών – Τουρκία: Αποκλείεται η ανταλλαγή των δυο Ελλήνων με τους 8 Τούρκους!
Κι ενώ μέχρι πριν από λίγο οι δικηγόροι των δυο Ελλήνων στρατιωτικών δήλωναν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι η εκδίκαση της έφεσης κατά της απόφασης για προφυλάκιση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών είχε αναβληθεί οριστικά τουλάχιστον για σήμερα, ζούμε ξανά μια ανατροπή στο όλο θρίλερ.
Οι συνήγοροι των δύο Ελλήνων προφυλακισθέντων από την Παρασκευή στις φυλακές της Αδριανούπολης, βγαίνοντας από το δικαστήριο δήλωναν νωρίτερα ότι δεν θα πραγματοποιηθεί σήμερα η εκδίκαση της έφεσης.
Όμως, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ η ένσταση όχι μόνο συζητήθηκε αλλά απορρίφθηκε κιόλας και έτσι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν στην φυλακή της Αδριανούπολης μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση της παράνομης εισόδου τους στην Τουρκία.
Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί τώρα είναι η κατάθεση του κατηγορητηρίου από την εισαγγελία, η αποδοχή ή η απόρριψη της από το δικαστήριο και στην συνέχεια ο ορισμός δικασίμου.
Οι δικηγόροι των Ελλήνων είχαν ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της προφυλάκισής τους. Η προφυλάκιση είχε διαταχθεί διότι δεν είχαν μόνιμη κατοικία στην Τουρκία.
Η ελληνική πλευρά ζητούσε να αναγνωριστεί ως προσωρινή κατοικία των δύο το Ελληνικό Προξενείο στην Αδριανούπολη κι έτσι να βγουν από τις Φυλακές Αδριανούπολης, μέχρι να εκδικαστεί η έφεση. Αυτό όμως δεν έγινε αποδεκτό.
Μποζντάγ: Αποκλείεται η ανταλλαγή των δυο ελλήνων με τους 8 τούρκους αξιωματικούς
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μπεκίρ Μποζντάγ δήλωσε πριν από λίγο ότι αποκλείεται η ανταλλαγή των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με τους 8 Τούρκους αξιωματικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα και κατηγορούνται για συμμετοχή στο πραξικόπημα στην Τουρκία.
Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί συνάντησαν τους δικούς τους
Οι δύο στρατιωτικοί Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κουκλατζής επικοινώνησαν με τις οικογένειες τους και είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν μαζί τους για περίπου μια ώρα στις φυλακές της Ανδριανούπολης. Οι γονείς ζήτησαν και έλαβαν άδεια για να επισκεφτούν τους γιους τους για πρώτη φορά από την περασμένη Πέμπτη οπότε και συνελήφθησαν στα σύνορα κοντά στις Καστανιές.
Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Σύμφωνα μάλιστα με τουρκικά ΜΜΕ είναι στις ίδιες φυλακές και στην ίδια πτέρυγα με τον πρώην επικεφαλής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Σελαχετίν Ντεμιρτάς.
Στις Βρυξέλλες αύριο ο Πάνος Καμμένος
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει αύριο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, για το συμβούλιο υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, το οποίο και θα ενημερώσει για το θέμα της σύλληψης και κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές στην Αδριανούπολη. Σημειώνεται ότι ο κ. Καμμένος είχε επικοινωνία με τους γονείς ενός εκ των δύο στρατιωτικών, του ανθυπολοχαγού.
newsit.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα