Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι Τούρκοι ζητάνε συλλήψεις στην Αθήνα – Αντιπερισπασμός για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Κοινοποίηση


– Με ανακοίνωσή του το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ζητάει συλλήψεις για το κάψιμο τουρκικής σημαίας από μέλη της Χρυσής Αυγής -Κάνουν τα πάντα για να αργήσουν για να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί -Φόβος για νέα εμπλοκή με τη δίκη, κανείς δεν γνωρίζει πότε θα επιστρέψουν ο ανθυπολοχαγός και ο λοχίας που πιάστηκαν αιχμάλωτοι στον Έβρο -Αγωνία για τους συγγενείς που θα μπορούν να βλέπουν μόνο μια φορά τη βδομάδα τα παιδιά τους
Παίζει καθυστερήσεις η Άγκυρα. Οι Έλληνες στρατιωτικοί που πιάστηκαν αιχμάλωτοι στον Έβρο κινδυνεύουν πλέον να μείνουν επί μήνες στη φυλακή, καθώς προκύπτουν, το ένα μετά το άλλο, διάφορα προβλήματα. Την ίδια ώρα οι Τούρκοι, σαν να μην υπάρχει το θέμα, με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών ζητούν από την Ελλάδα να συλλάβει μέλη της της Χρυσής Αυγής που έκαψαν την τουρκική σημαία στην Αθήνα.
Σε ένα απόλυτα επικοινωνιακό παιχνίδι έχει περάσει η Άγκυρα. Ενώ επισήμως το θέμα κρατιέται χαμηλά, με το καθεστώς Ερντογάν να παραπέμπει στη δικαιοσύνη, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας περνάει σε κινήσεις αντιπερισπασμού βγάζοντας ανακοίνωση για το κάψιμο της τουρκικής σημαίας από μέλη της Χρυσής Αυγής.
“Καταδικάζουμε την καύση της σημαίας μας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης κατά της Τουρκίας που διοργανώθηκε από ένα ρατσιστικό πολιτικό κόμμα στην Αθήνα στις 5 Μαρτίου.
Ζητούμε από τις ελληνικές αρχές να συλλάβουν τους δράστες που διέπραξαν αυτήν την απεχθή πράξη εναντίον της σημαίας μας και να τους φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης το συντομότερο δυνατό”, αναφέρει η δήλωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.
Και ενώ οι Τούρκοι, προφανώς επικαλούνται τις σχέσεις καλής γειτονίας απαιτώντας συλήψεις, φαίνεται ότι ξεχνούν αυτές τις σχέσεις έχοντας μετατρέψει σε πολιτικό και διπλωματικό θρίλερ τη σύλληψη των δυο Ελλήνων Στρατιωτικών.


Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει σοβαρή εμπλοκή στο θέμα της δίκης του ανθυπολοχαγού και του λοχία του Ελληνικού Στρατού, καθώς στην Τουρκία προέκυψε ζήτημα με τον διορισμό από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο των δικαστών και των εισαγγελέων. Το καθεστώς “ανακάλυψε” ξανά “γκιουλενιστές” και έτσι η διαδικασία αυτή αναμένεται να καθυστερήσει μπλοκάροντας έτσι και το ζήτημα των δυο Ελλήνων.
Η ελληνική πλευρά αναμένει πρώτα απ’ όλα να ολοκληρωθεί η έρευνα σε βάρος των δυο στρατιωτικών. Ύστερα θα πρέπει να τους απαγγελθούν κατηγορίες και στη συνέχεια να οριστεί η δίκη.
Όλη αυτή η διαδικασία θα διαρκέσει, σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις τουλάχιστον έναν μήνα.


Όλη αυτή η κατάσταση προβληματίζει την ελληνική πλευρά, αλλά κυρίως τους γονείς των δυο στρατιωτικών που πλέον βλέπουν ότι η αγονία τους θα παραταθεί. 
newsit.gr
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα