Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παραμένουν προφυλακισμένοι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί!

Κοινοποίηση


– Παιχνίδια της Αγκυρας με την αγωνία των δικών τους ανθρώπων – Μέχρι να εξεταστούν τα νεα στοιχεία, οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί θα παραμείνουν στην φυλακή – Η αιτιολογία που προβλήθηκε και πάλι είναι ότι δεν έχουν μόνιμη διεύθυνση κατοικίας στην Τουρκία! – Οι δικηγόροι τους είχαν καταθέσει νεο αίτημα αποφυλάκισης
Την απόφαση να παραμείνουν στην φυλακή οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί πήρε ο εισαγγελέας της Αδριανούπολης παρά το νεο αίτημα για την αποφυλάκισή τους που υπέβαλλαν οι δικηγόροι τους. Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Μανώλης Κωστίδης, ο εισαγγελέας αποφάσισε να μείνουν προφυλακισμένοι οι δυο Έλληνες αξιωματικοί μέχρι να εξεταστούν όλα τα στοιχεία. Ο χρόνος μάλιστα της προφυλάκισης παραμένει αδιευκρίνιστος.

Έτσι, ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης θα παραμείνουν στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης. Με το αίτημα οι δικηγόροι ζητούσαν να αντικατασταθεί η προφυλάκιση με κατ’ οίκον περιορισμό. Το δικαστήριο που εξέτασε άμεσα το αίτημα, αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακισμένοι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, με την αιτιολογία ότι δεν έχουν σταθερή διεύθυνση στην Τουρκία.

Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας στον ΑΝΤ1 είχε πει ότι ελπίζει για την απελευθέρωση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών πριν από το Πάσχα. «Θεωρώ ότι η παρέμβαση Γιουνκέρ και η απάντηση Ερντογάν θα οδηγήσουν πριν από το Πάσχα στην απελευθέρωση των δυο ομήρων. Αν η Τουρκία πράγματι είναι ειλικρινής και θέλει να ακολουθήσει έναν ευρωπαϊκό δρόμο δεν μπορεί να κρατάει ομήρους δυο Έλληνες στρατιωτικούς για ένα απλό μεθοριακό επεισόδιο», είπε χαρακτηριστικά.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα