Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βερέμης: «Φοβάμαι ότι θα αργήσουμε να δούμε τους δυο αξιωματικούς του Εβρου» – BINTEO

Κοινοποίηση

Απαισιόδοξος είναι ο καθηγητής Θάνος Βερέμης για την γρήγορη επίλυση του θέματος με τους δυο αξιωματικούς που κρατούνται «όμηροι» των Τούρκων στην Αδριανούπολη.. «Θέλει να κάνει το κομμάτι του ο σουλτάνος», λέει στο iefimerida, «και έχουμε μπλέξει».
«Θέλει να ανταλλάξει τους δυο αξιωματικούς που έχασαν τον δρόμο τους στον Εβρο, με τους 8 τούρκους στρατιωτικούς που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα. Και ο Θεός να βάλει το χέρι του» προσθέτει.
Πού όμως οφείλεται αυτή η ξαφνική όξυνση απά πλευράς της Αγκυρας; Πού το πάει ο Ερντογάν; Τι επιδιώκει; Ο καθηγητής Θάνος Βερέμης, δηλώνει στο iefimerida ότι οι λόγοι που ο Ερντογάν ανεβάζει τους τόνους είναι βασικά η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Τουρκία. Και η πεποίθηση του Ερντογάν οτι πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές. Διαφορετικά λέει ο Θάνος Βερέμης, «κινδυνεύει να τον χώσουν μέσα».
Οι κατηγορίες εναντίον μελών της οικογένειάς του για παράνομο πλουτισμό, σε περίπτωση που χάσει τις εκλογές, θα ερευνηθούν, λέει ο Θάνος Βερέμης. Και τότε ο Ερντογάν κινδυνεύει. Κινδυνεύει να πάει φυλακή. Γι αυτό θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει τις εκλογές.
Ακολουθώντας δηλαδή μια επικίνδυνη και επιθετική εξωτερική πολιτική, που ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία των ψηφοφόρων του. Που θέλουν τον τούρκο πολιτικό νταή, τσαμπουκά.
Κερδίζει όμως η χάνει τελικά η Τουρκία απο την εξωτερική πολιτική που ακολουθεί ο Ερντογάν; «Παντού τα έχει κάνει μούσκεμα» λέει στο iefimerida ο καθηγητής Θάνος Βερέμης. Και στην Λιβύη, και στην Αιγυπτο και τώρα στην Συρία. Μάλιστα η προβλεψή του είναι πως η επίθεση στο Αφρίν ήταν το μεγάλο λάθος του Ερντογάν. «Γιατί, εξηγεί, οι Κούρδοι είναι ετοιμοπόλεμοι, ενώ οι Τούρκοι δεν είναι, και γιατί οι Κούρδοι της Συρίας έχουν την υποστήριξη όχι μόνο του Ισραήλ αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Ερντογάν έχει ανοίξει πολλά μέτωπα, λέει ο Θάνος Βερέμης, και θα το πληρώσει πολύ ακριβά».
Και η Ελλάδα τι πρέπει να κάνει; Πώς να αντιμετωπίσει αυτόν τον απρόβλεπτο γείτονα; «Μία είναι η λύση λέει ο καθηγητής Βερέμης. Να αναζητήσουμε συμμάχους. Οποτε μείναμε μόνοι στα ελληνοτουρκικά χάσαμε. Οταν είχαμε συμμάχους, κερδίζαμε. Αυτό ειναι το μάθημα. Αν είσαι μόνος, χάνεις».


iefimerida.gr 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα