Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Ερντογάν: Δεν θα γυρίσουμε την πλάτη στους Τούρκους της Δ. Θράκης

Κοινοποίηση


Ο πρόεδρος της Τουρκίας έβαλλε και κατά της Γερμανίας και της Γαλλίας λέγοντας πώς δεν πρέπει να δικαιούνται να ομιλούν για «πολιτισμό» όταν «οι μεν εφάρμοσαν ναζιστικές πρακτικές στους Ρομά, ενώ οι δε τους απέλασαν».
[ΘΡΑΚΗ] Δεν ξεχνά «τα σύνορα της καρδιάς του» ο πρόεδρος της Τουρκίας, περιλαμβάνοντας σε αυτά και τη Δυτική Θράκη… «Έναν αιώνα πριν, οι άνθρωποι στη Συρία, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στην Αλγερία, στο Αφγανιστάν, στη Γεωργία, στην Αίγυπτο, στην Κριμαία και στη Δυτική Θράκη ήταν πολίτες της Τουρκίας» ανέφερε χαρακτηριστικά την Πέμπτη σε ομιλία του ο τούρκος πρόεδρος. 
Ο κ. Ερντογάν εξέφρασε εκ νέου τη θλίψη του για τα σημερινά «περιορισμένα» σύνορα της Τουρκίας, επαναλαμβάνοντας ότι «δεν θα γυρίσουμε την πλάτη» στους παλαιότερα τούρκους (σ.σ οθωμανούς) πολίτες. 
Ο πρόεδρος της Τουρκίας έβαλλε και κατά της Γερμανίας και της Γαλλίας λέγοντας πώς δεν πρέπει να δικαιούνται να ομιλούν για «πολιτισμό» όταν «οι μεν εφάρμοσαν ναζιστικές πρακτικές στους Ρομά, ενώ οι δε τους απέλασαν». «Μη δίνετε σημασία όταν καυχιούνται για το πόσο ‘’πολιτισμένοι’’ είναι» δήλωσε σκωπτικά ο Ταγίπ Ερντογάν. 
Στρέφοντας εξάλλου τα βέλη του κατά του φιλοκουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), ο Ερντογάν δήλωσε ότι «οι δυτικοί σύμμαχοι νομίζουν ότι μπορούν να τους σώσουν με το να υψώνουν τις σημαίες τους δίπλα στα τεθωρακισμένα του PYD. «Θα καταστρέψουμε καθέναν από αυτούς (τους αντάρτες) με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, μην μπείτε στο δρόμο μας» προειδοποίησε τη Δύση.
Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/371048/erdogansti-dutiki-thraki-itan-tourkoi-polites-den-tous-gurizoume-tin-plati/#ixzz5CTz8oy7q 
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα