Τετάρτη, 13 Μαρτίου, 2024

Μαύρο Πάσχα για μια οικογένεια στην Ξάνθη – Στάχτη το σπίτι τους – ΦΩΤΟ

Κοινοποίηση


-Κοιμόταν την ώρα της πυρκαγιάς και ο σκύλος της την έσωσε, πηδώντας μέσα στο δωμάτιο και αρχίζοντας να γαβγίζει -Καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς η μονοκατοικίας της φτωχής οικογένειας 

[Ξάνθη] Μαύρο Πάσχα έκανε μια οικογένεια στην Ξάνθη που την Κυριακή είδε το σπίτι της να γίνεται παρανάλωμα του πυρός και να τυλίγεται στις φλόγες. 
Πρόκειται για μονοκατοικία επί της οδού Χρυσοστόμου, στην οποία ξέσπασε πυρκαγιά με αποτέλεσμα να καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από κάποιο βραχυκύκλωμα σύμφωνα με τις έως τώρα εκτιμήσεις ενώ μέσα στο σπίτι υπήρχε και μια φιάλη υγραερίου, η οποία από τις φλόγες εξερράγη με αποτέλεσμα να προκληθούν επιπλέον καταστροφές στην οικία. 

Για το συμβάν ενημερώθηκε η Πυροσβεστική που έσπευσε στο σημείο και κατάφερε να περιορίσει την πυρκαγιά πριν αυτή επεκταθεί στις γύρω κατοικίες. 

Οικογενειακή τραγωδία 

Στην μονοκατοικία διαμένει μια φτωχή οικογένεια, ένα μέλος της οποίας μάλιστα αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Οι ιδιοκτήτες επιβιώνουν με ένα χαμηλό μηνιαίο βοήθημα που λαμβάνουν και μετά το τραγικό συμβάν της πυρκαγιάς δεν μπορούν να διανοηθούν το μέγεθος της καταστροφής που έχουν υποστεί.  Αξίζει να σημειωθεί πως το ακίνητο που τυλίχθηκε στις φλόγες ήταν παλιό και η πυρκαγιά ξεκίνησε από το πάνω μέρος του σπιτιού με αποτέλεσμα η οροφή του να υποχωρήσει γρήγορα. 

Σώθηκε από τον σκύλο 

Μια εκ των κατοίκων της οικίας την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά κοιμόταν και δεν είχε αντιληφθεί το τι συνέβαινε. Ωστόσο ο σκύλος της οικογενείας που βρισκόταν στην αυλή βλέποντας την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει πήδηξε από το παράθυρο στο δωμάτιο στο οποίο κοιμόταν η άτυχη  γυναίκα, στο ισόγειο του σπιτιού, και άρχισε να γαβγίζει με αποτέλεσμα η ίδια να ξυπνήσει και να αντιληφθεί το τι είχε συμβεί πριν να είναι αργά για την ίδια. 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα