Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Μαθητές της Ξάνθης φωτογραφίζονται μπροστά σε σημαίες της «Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης»

Κοινοποίηση


Στις αρχές Απριλίου, 70 μουσουλμάνοι, μαθητές λυκείων της Ξάνθης, επισκέφτηκαν την Προύσα για να ενημερωθούν για τις σπουδές που μπορούν να ακολουθήσουν εκεί – Τους φιλοξένησε ο λεγόμενος αλυτρωτικός «Σύλλογος Αλληλεγγύης “Τούρκων” δυτικής Θράκης» (BTTDD) , ενώ τον συντονισμό είχε η παράνομη “Τουρκική” Ένωση Ξάνθης

[ΘΡΑΚΗ] Την ώρα που οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο Πέλαγος “χτυπούν” … κόκκινο, οι σκληροπυρηνικοί της μειονότητας στην Θράκη, συνεχίζουν να οργανώνουν προπαγανδιστικές “εκπαιδευτικές” εκδρομές μειονοτικών μαθητών λυκείων της περιοχής, με χρηματοδότηση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών. Οι μαθητές, μεταξύ άλλων, επισκέπτονται αλυτρωτικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην Τουρκία, όπου φωτογραφίζονται με φόντο την σημαία της λεγόμενης “Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης”.
Στις αρχές Απριλίου, 70 μουσουλμάνοι, μαθητές λυκείων της Ξάνθης, επισκέφτηκαν την Προύσα προκειμένου να ενημερωθούν για τις σπουδές που μπορούν να ακολουθήσουν σε πανεπιστήμια της χώρας. Τους μαθητές φιλοξένησε ο λεγόμενος αλυτρωτικός «Σύλλογος Αλληλεγγύης “Τούρκων” δυτικής Θράκης» (BTTDD) , ενώ τον συντονισμό είχε η παράνομη “Τουρκική” Ένωση Ξάνθης, που συστηματικά λειτουργεί ως “Δούρειος Ίππος” της Τουρκίας στην Θράκη.
Στη διάρκεια της παραμονής τους, οι μαθητές επισκέφτηκαν μνημεία και αξιοθέατα της πολης, όπως το Ουλού Τζαμί, εμπορικά κέντρα αλλά και τα γραφεία BTTDD όπου φωτογραφήθηκαν με μέλη του συλλόγου, μπροστά από χάρτες και σημαίες της λεγόμενης “Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης” 
Σύμφωνα με τα tourkikanea.gr, τους μαθητές υποδέχθηκε ο πρόεδρος του αλυτρωτικού συλλόγου Αλή Εμίν Λατίφ, λέγοντάς τους: “Καταρχήν σας εύχομαι επιτυχία για τις εξετάσεις που θα δώσετε για το πανεπιστήμιο στους επόμενος μήνες. Οπωσδήποτε ολοκληρώστε τις εργασίες σας, η δυτική Θράκη σας χρειάζεται. Η μητέρα Τουρκία πάντοτε στήριζε και συνεχίζει να στηρίζει τους Τούρκους της δυτικής Θράκης. Εάν προτιμήσετε τα εδώ πανεπιστήμια πάντοτε ως σύλλογος θα βρισκόμαστε δίπλα σας. Στηρίξτε την γλώσσα σας, την ταυτότητα σας και την θρησκεία σας¨.
Οι μειονοτικοί μαθητές, επισκέφθηκαν επίσης το Πολυτεχνείο Προύσας, όπου τους υποδέχθηκε ο πρύτανης Αρίφ Καραντεμίρ, που -επαναλαμβάνοντας την προκλητική ρητορική- τους ανέφερε : “Οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης είναι η ψυχή μας, το αίμα μας, για εσάς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας”.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα