Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΠΟΑΣΥ: Το μεταναστευτικό θα δημιουργήσει εκρηκτικές καταστάσεις στη Θράκη

Κοινοποίηση


[ΘΡΑΚΗ] Την ανησυχία της εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) αναφορικά με τα όσα συνέβησαν στη Μυτιλήνη, αλλά και με τις αυξανόμενες ροές προσφύγων και μεταναστών τόσο στα νησιά του Βορείου Αιγαίου όσο και στον Έβρο.
«Στη Μυτιλήνη, για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες απαράδεκτων καταστάσεων με την αστυνομία να λειτουργεί πυροσβεστικά και να καλείται να αντιμετωπίσει το τεράστιο πρόβλημα της υπερσυγκέντρωσης αλλοδαπού πληθυσμού στα στενά γεωγραφικά όρια του νησιού καθώς η πολιτεία παρά τα παθήματα του παρελθόντος, δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.
Μάλιστα, η ΠΟΑΣΥ αφήνει αιχμές για τις «φιέστες του 2016 με τον Πάπα και τους άλλους επισήμους που είχαν εισρεύσει στη Λέσβο, εκφράζοντας τα αισθήματα αλληλεγγύης και βοήθειας, έκρυψαν προσωρινά το πρόβλημα, το οποίο όμως επανέρχεται πλέον δριμύτερο, με απαράδεκτα φαινόμενα επιθέσεων εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων ή και ακόμα εναντίον των αλλοδαπών όταν οι τελευταίοι είτε εξεγείρονται είτε υπομένουν και οι ίδιοι τις επιπτώσεις της ξενιτιάς ως εγκλωβισμένοι σε μια κοινωνία – φυλακή».
Όπως επισημαίνουν οι αστυνομικοί υπάλληλοι, οι καθημερινές αφίξεις στον Έβρο «είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα θα δημιουργήσουν νέες εκρηκτικές καταστάσεις στη Θράκη και τη Μακεδονία». Ως εκ τούτου, ζητούν από την Πολιτεία να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της επικίνδυνης κατάστασης, που «μέρα με τη μέρα γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη και πιο «τοξική» για την ελληνική κοινωνία», ενώ ζητούν να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος.
Ακόμη, η ΠΟΑΣΥ σημειώνει ότι το πρόβλημα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί εθνικά, με ενιαία πολιτική, χωρίς λεονταρισμούς και λύσεις σε αναμονή. Αναφέρονται δε και στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το προσφυγικό στα νησιά, όπου τίθεται θέμα κοινωνικής συνοχής και κοινωνικής ευημερίας, «διότι αφενός ο τουρισμός από τον οποίο εξαρτάται η τοπική οικονομία σε μεγάλο βαθμό έχει υποστεί πλήγμα, αφετέρου δε ασφυκτιούν όλοι επειδή οι υποδομές δεν επαρκούν για να καλύψουν τις βασικές ανάγκες του αλλοδαπού πληθυσμού». Στο πλαίσιο αυτό, η Ομοσπονδία ζητά ευρωπαϊκή αντιμετώπιση του θέματος, αφήνοντας αιχμές για πολιτικές γειτόνων που χρησιμοποιούν «αθώες ψυχές για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους, όχι μόνο καταστρατηγώντας κάθε ίχνος διεθνούς δικαίου αλλά και υποδαυλίζοντας την έξαρση του εθνικισμού στην Ευρώπη».
Τέλος, οι αστυνομικοί υπογραμμίζουν «για μια ακόμα φορά αυτό που επαναλαμβάνει το τελευταίο διάστημα με αφορμή τους πλειστηριασμούς: τα πολιτικό – κοινωνικά ζητήματα είναι αντικείμενο διαχείρισης και επίλυσης εκ μέρους του πολιτικού συστήματος και όχι αποκλειστικά της αστυνομίας. Με το να πετά κανείς το «μπαλάκι» στην αστυνομία, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να αποκαλύπτει την παντελή ανικανότητα και ανεπάρκειά του σε όλα τα επίπεδα, πρόβλεψης – πρόληψης, σχεδιασμού και υλοποίησης. Η Ομοσπονδία μας, το προσεχές διάστημα θα αναλάβει πρωτοβουλίες καλώντας τα ευρωπαϊκά συνδικάτα και ευρωπαίους δημοσιογράφους σε μια ακόμα προσπάθειά της να αναδείξει όλες τις διαστάσεις του προβλήματος».
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα