Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σε επιφυλακή για 48 ώρες η Ξάνθη μετά την φωτιά στη Sunlight

Κοινοποίηση

Προληπτικά μέτρα για τους κατοίκους των περιοχών που βρίσκονται κοντά στο εργοστάσιο της SUNLIGHT στην Ξάνθη, θα τεθούν σε εφαρμογή για τις επόμενες δύο ημέρες.
Αυτό αποφασίστηκε κατά την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρεία του περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, με τη συμμετοχή του καθηγητή του Εργαστηρίου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης Σπύρου Ραψομανίκη, καθώς και εκπροσώπων της εταιρείας και τοπικών φορέων.
Έτσι, με κέντρο το εργοστάσιο και σε περίμετρο 15 χιλιομέτρων θα ληφθούν προληπτικά περιοριστικά μέτρα τις επόμενες 48 ώρες. Οι κάτοικοι στους οικισμούς μέχρι τους Τοξότες, στα όρια του νομού και στα όρια του δήμου Τοπείρου με το δήμο Αβδήρων, θα πρέπει να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή.
Παράλληλα, οι υπεύθυνοι συστήνουν να μην υπάρχει για τις επόμενες δύο μέρες καμία επαφή με το φυσικό περιβάλλον ή σχετική εργασία.
«Δεν πρέπει να υπάρξει πανικός αλλά λήψη προληπτικών μέτρων όπως η πλύση των εδαφών, των αυλών και των εξωτερικών τοιχωμάτων και κουφωμάτων στις κατοικίες» επισημαίνουν, τονίζοντας πως η Περιφέρεια θα εκδώσει αναλυτική ανακοίνωση.
SUNLIGHT: Δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων
Από την πλευρά της η εταιρεία, διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος τοξικών αερίων στην περιοχή, συμπληρώνοντας ότι είναι σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Δύο άνδρες στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα
Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο διοικητής του νοσοκομείου, σημειώνοντας ότι μεταφέρθηκαν στη Μονάδα βραχείας Νοσηλείας ένας πυροσβεστης και ένας εργαζόμενος με αναπνευστικά προβλήματα, χωρίς ωστόσο να διατρέχουν κάποιο κίνδυνο.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα