Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Για διακοπές στην Θράκη ο Καραμανλής – Στο σπίτι του Ευριπίδη Στυλιανίδη

Κοινοποίηση

Το δάσος της Δαδιάς θα επισκεφθεί αύριο Παρασκευή ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, φιλοξενούμενος του πρώην υπουργού και φίλου του Ευριπίδη Στυλιανίδη, στο πατρικό του οποίου και θα μείνει, στην Ξυλαγανή Ροδόπης.
Αν και δεν ανακοινώθηκε τίποτα επίσημα για το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Καραμανλή, η οποία θα είναι ιδιωτική όπως τονίζεται από το περιβάλλον του, οι πληροφορίες του Evros-news.gr αναφέρουν, ότι ο πρώην Πρωθυπουργός θα φτάσει απόψε στην Αλεξανδρούπολη με την τελευταία πτήση.
Την Παρασκευή θα επισκεφθεί το δάσος της Δαδιάς, μια και αυτή είναι η επιθυμία που εξέφρασε, προκειμένου να δει από κοντά τα σπάνια αρπακτικά και τα άλλα είδη πουλιών που βρίσκονται εκεί. Θα συνοδεύεται από την σύζυγο του Νατάσα Παζαίτη, θα ξεναγηθεί στο σπάνιας ομορφιάς Εθνικό Πάρκο και θα συνοδεύεται από τον βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιο Δημοσχάκη, με τον οποίο επίσης έχει καλές σχέσεις, από τον καιρό που επί κυβερνήσεως του είχε γίνει Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.
Κάποιες πληροφορίες θέλουν τον κ. Δημοσχάκη να παραθέτει γεύμα στον Κώστα Καραμανλή, προκειμένου να δοκιμάσει την εβρίτικη και θρακιώτικη κουζίνα. Είναι εξάλλου γνωστό πως είναι λάτρης του καλού φαγητού. Παραμένει αδιευκρίνιστο, αν αυτό γίνει στο όμορφο χωριό της Δαδιάς ή κάπου αλλού.
Στη συνέχεια, ο κ.Καραμανλής θα βρεθεί στην Ροδόπη, φιλοξενούμενους του Ευριπίδη Στυλιανίδη και θα διανυκτερεύσει στο πατρικό του πρώην υπουργού του στο χωριό Ξυλαγανή. Πληροφορίες τον θέλουν να επισκέπτεται και την Ξάνθη, ενώ από το περιβάλλον του τονίζεται ιδιαίτερα πως πρόκειται για ιδιωτική επίσκεψη, χωρίς κανέναν πολιτικό συμβολισμό ή μήνυμα.
Το ΑΠΕ έσπευσε να δώσει πολιτική χροιά στην επίσκεψη Καραμανλή στην Ξάνθη!
«Τριήμερη ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη, πραγματοποιεί από αύριο ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, σε μία ιδιαίτερα πολιτική συγκυρία με τα εθνικά θέματα να βρίσκονται στο επίκεντρο. Θα επισκεφθεί τους νομούς Έβρου-Ροδόπης και Ξάνθης περιοχές για τις οποίες διαχρονικά δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Στην παρούσα χρονική συγκυρία, η οποία χαρακτηρίζεται από την όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών καθώς και τη συνεχώς αυξανόμενη μεταναστευτική ροή στην περιοχή, η επίσκεψή του κ. Καραμανλή αυτή αποκτά ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά, καθώς ο ίδιος θέλει να στείλει μήνυμα στήριξης στην τοπική κοινωνία και τους ανθρώπους της.
Άλλωστε, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Κώστα Καραμανλή για τη Θράκη είναι διαχρονικό με έργα και πράξεις καθώς επί πρωθυπουργίας του εδραιώθηκε η πολιτική ισονομίας και ισοπολιτείας στην περιοχή, κατασκευάστηκαν τα μεγάλα έργα υποδομής της Εγνατίας οδού και οι κάθετοι άξονές της ενώ με την πολιτική των Αγωγών αναδείχθηκε η Θράκη ως διεθνής ενεργειακός δίαυλος.
Πέραν του εθνικού ενδιαφέροντος η επίσκεψη Καραμανλή έχει και εσωκομματικό ενδιαφέρον καθώς είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει και θα ενισχύσει τον εθνικό στόχο της ΝΔ ώστε να εκλέξει βουλευτές στους Νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, καθώς σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους στην περιοχή», ήταν το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το ταξίδι Καραμανλή.
iefimerida.gr 
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα