Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ξάνθη: Πλένουν τοίχους και αυλές οι κάτοικοι – Σταθμός μέτρησης μέσα στη Sunlight

Κοινοποίηση

-Κλειστά σχολεία στην περιοχή αλλά και η ΣΕΚΑΠ ως προληπτικά μέτρα

Ένας σταθμός ατμοσφαιρικής ρύπανσης τοποθετήθηκε την Τετάρτη μέσα στο εργοστάσιο της Sunlight, ώστε να ληφθούν δείγματα μετά και τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη. 
Ήδη όπως δήλωσε ο καθηγητής του ΔΠΘ, Σπύρος Ραψωμανίκης, έχουν ληφθεί τα πρώτα δείγματα, ενώ οι σχετικοί έλεγχοι για τις πιθανές επιπτώσεις της πυρκαγιάς στην περιοχή συνεχίζονται και τις επόμενες ώρες θα υπάρχουν επίσημα αποτελέσματα. 
Το πρωί της Τετάρτης βρήκε τους κατοίκους της περιοχής να πλένουν τις αυλές τους και τους τοίχους των σπιτιών τους με λάστιχα, εφαρμόζοντας μέτρα πρόληψης που τους ανακοινώθηκαν από τις Αρχές. Τα σχολεία της περιοχής δεν λειτούργησαν, επίσης στο πλαίσιο προληπτικών μέτρων, ενώ και η καπνοβιομηχανία της ΣΕΚΑΠ παρέμεινε κλειστή, μιας και όπως έγινε γνωστό η φορά του καπνού της πυρκαγιάς προς την κατεύθυνση του εργοστασίου. 
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμός ΣΚΑΙ, κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς στην υγεία τους ενώ κτηνοτρόφοι και παραγωγοί ανέφεραν πως σε ακτίνα μερικών χιλιομέτρων από το εργοστάσιο εντόπισαν αποκαΐδια, τα οποία πιθανώς μεταφέρθηκαν από τον αέρα. 
Από την πλευρά της η εταιρία παρουσιάζεται καθησυχαστική, ενώ σε σχετικές ανακοινώσεις αναφέρει πως δεν μεταφέρθηκαν τοξικές ουσίες στην ατμόσφαιρα. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως οι υφιστάμενες θέσεις εργασίας θα παραμείνουν έως έχει, ενώ διαφαίνεται πως η πλήρης αποκατάσταση των ζημιών θα ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες.  
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα