Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εφαρμογή εντοπίζει τους γεμάτους κάδους σκουπιδιών

Κοινοποίηση




«Βλέπει» επίσης πού υπάρχει διαρροή νερού και πρέπει να επιδιορθωθεί
 
Η τεχνολογία είναι ένας από τους πιο μεγάλους «συμμάχους» του ανθρώπου στη σύγχρονη εποχή, μέσω της οποίας του λύνονται τα χέρια σε πολλούς τομείς. Κάτι τέτοιο είναι δυνατό να επιτευχθεί και μέσω ενός πρωτοποριακού πιλοτικού προγράμματος, που βρίσκει εφαρμογή ήδη σε κάδους και σε υδρόμετρα του δήμου Τρικκαίων.

Περιλαμβάνει την εγκατάσταση αισθητήρων και ειδικού εξοπλισμού, μέσω των οποίων ο διαχειριστής του συστήματος έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει πότε ο κάδος γεμίζει ή να παρακολουθεί ενδεχόμενες βλάβες στα υδρόμετρα, αναφέρει το newsbeast.gr

Ως εκ τούτου, ο οδηγός του απορριμματοφόρου μπορεί να ειδοποιείται και να σπεύδει εγκαίρως για άδειασμά του κάδου, ώστε τόσο να αποφεύγεται το αποκρουστικό και επικίνδυνο -για τη δημόσια υγεία- φαινόμενο υπερχείλισης, όσο και να μειώνεται το κόστος κίνησης και συντήρησης των απορριμματοφόρων.

Στην περίπτωση βλάβης των υδρομέτρων, μάλιστα, τα οφέλη είναι επίσης πολλαπλά. Όταν η διαρροή εντοπίζεται έγκαιρα, επισκευάζεται και έγκαιρα, ενώ εξοικονομείται και πολύτιμο νερό.

Το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα υλοποιείται, σε εφαρμογή πρωτοκόλλου συνεργασίας, που υπέγραψαν ο δήμος Τρικκαίων και η e-trikala AE με ιδιωτική εταιρεία.

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαστεργίου, τόνισε: «Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιδιώκουμε μείωση του κόστους αποκομιδής απορριμμάτων και ταχύτητα στην παρέμβαση για βλάβες από τη ΔΕΥΑΤ. Και στις δύο περιπτώσεις κερδισμένος είναι ο πολίτης, ενώ επιτυγχάνεται αναβάθμιση της διαχείρισης των υπηρεσιών του δήμου για μια σύγχρονη πόλη».

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα