Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ενημερώσεις σε εκατοντάδες σχολεία από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Κοινοποίηση

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος ενημερωτικών ημερίδων με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, για τη σχολική χρονιά 2017-2018 από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Πραγματοποιήθηκαν συνολικά 439 ενημερωτικές ημερίδες σε όλη την Επικράτεια και συγκεκριμένα 345 σε σχολικές μονάδες και 94 σε διάφορους Φορείς.

Τις ημερίδες παρακολούθησαν περισσότεροι από 40.000 μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές,  γονείς, εκπαιδευτικοί, δικαστικοί λειτουργοί και πολίτες που επιθυμούσαν να ενημερωθούν για τους κινδύνους και τις απειλές του διαδικτύου αλλά και τις σύγχρονες μορφές κυβερνο-εγκλήματος και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα.

Οι ημερίδες πραγματοποιήθηκαν από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχο Γεώργιο Παπαπροδρόμου κι εξειδικευμένους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδας.

Οι θεματολογίες διαφοροποιήθηκαν ανάλογα με το κοινό κι αφορούσαν:
στην αποστολή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος,
στις διαδικτυακές απειλές και μέτρα προστασίας,
στα αδικήματα και τους τρόπος που αυτά διαπράττονται μέσω διαδικτύου,
στο φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού, τους κίνδυνους που ελλοχεύουν στις ιστοσελίδες   κοινωνικής δικτύωσης καθώς και την πρόληψη και την αντιμετώπιση των κινδύνων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.
στην προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Οι ημερίδες υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο ειδικότερων – καινοτόμων δράσεων που αναπτύσσει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Δείτε εδώ αναλυτικά τα σχολεία και τους φορείς, όπου πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές ημερίδες κατά τη σχολική χρονιά 2017 – 2018.

Επισκεφτείτε το http://cyberalert.gr/contact/ και υποβάλετε αίτημα για την πραγματοποίηση ενημερωτικής ημερίδας.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα