Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κανένα κρούσμα οζώδους δερματίτιδας στην Ξάνθη, λέει η ΕΦΧΕ

Κοινοποίηση



Τέτοιου είδους «ειδήσεις» προκαλούν έντονη ανησυχία στο καταναλωτικό κοινό, λέει η ΕΦΧΕ.

Επιστολή διάψευσης σχετικά με το περιστατικό οζώδους δερματίτιδας στην Ξάνθη απέστειλε η Ένωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδας (ΕΦΧΕ) κάνοντας λόγω για διασπορά fake news.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η Ένωση «το περιστατικό αυτό συνέβη, τον Σεπτέμβριο του 2015, αλλά έκτοτε έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια».

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή στης ΕΦΧΑ
Είναι πράγματι απορίας άξιον πως ενώ η αγελαδοτροφία έχει περάσει των παθών της τον τάραχο, όλα αυτά τα χρόνια, βρίσκεται πλέον μπροστά σε νέες προκλήσεις, με τις αλλεπάλληλες αναρτήσεις με fake news.

Μετά τα όσα τερατώδη έχουμε διαβάσει και ακούσει, εξαιτίας συμφερόντων, που επιδιώκουν προς όφελος άλλων προϊόντων, να βάλουν στην άκρη το αγελαδινό γάλα, αρνούμενοι ακόμη και την αποδεδειγμένη από ελληνικά και ξένα Πανεπιστήμια, θρεπτική του αξία, διαπιστώσαμε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης ούτε λίγο ούτε πολύ μπαίνει σε καραντίνα, με το αιτιολογικό πως νόσησαν αγελάδες εξαιτίας οζώδους δερματίτιδας.

Δεν ξέρουμε τι είδους σκοπιμότητες  κρύβονται ή εξυπηρετούνται απ΄ όσους διακίνησαν τέτοια είδηση. Αντιλαμβανόμαστε και κατανοούμε την πλήρη αποδυνάμωση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και την εντατικοποίηση των συνθηκών εργασίας μέσα στην κρίση. Δυστυχώς, δεν μπήκαν όλοι οι δημοσιογράφοι στον κόπο να εξακριβώσουν, αν η είδηση για το περιστατικό οζώδους δερματίτιδας στην Ξάνθη, ισχύει. Κατά σύμπτωση 3 εκ των μελών του ΔΣ έχουν μονάδες στην Ξάνθη και γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι συμβαίνει. Το περιστατικό αυτό συνέβη, τον Σεπτέμβριο του 2015, αλλά έκτοτε έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια. Τότε ο παραγωγός, που είχε στη Νέα Κεσσάνη τις αγελάδες, που εμφάνισαν οζώδη δερματίτιδα, έσφαξε το κοπάδι του, όπως προβλέπεται από τον σχετικό κοινοτικό κανονισμό, και σήμερα, από ό,τι πληροφορηθήκαμε, ασχολείται με την αιγοπροβατοτροφία.

Τέτοιου είδους «ειδήσεις» προκαλούν έντονη ανησυχία, σύγχυση ακόμη και πανικό στο καταναλωτικό κοινό, δημιουργώντας προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν και οδηγώντας σε απίθανες καταστάσεις και τους παραγωγούς αλλά και όλο το κύκλωμα της αγοράς. Περιμένουμε επανόρθωση απ’ όσους διέσπειραν ή διακίνησαν αυτήν την είδηση, η οποία έχει δημιουργήσει μεγάλη αναστάτωση και στους παραγωγούς και στους καταναλωτές της Ξάνθης και κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.  Σε κάθε περίπτωση  η Ένωση Φυλής Χολστάιν Ελλάδας επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της, σε περίπτωση που η διαδικασία διασποράς ψευδών ειδήσεων, συνεχιστεί.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα