Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Θράκη: Μηνύματα στον Ιντζέ – Οι λεπτομέρειες της επίσκεψης που πρόσεξαν τουρκικά ΜΜΕ

Κοινοποίηση

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ επισκέφθηκε την Κομοτηνή και ένα 24ωρο μετά γίνεται η ανάλυση από τουρκικά ΜΜΕ. Ο υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκίας έλαβε μηνύματα.

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ περπάτησε, μίλησε στα ελληνικά και λίγο αργότερα έκανε και μια προεκλογική ομιλία στην Κομοτηνή, με αναφορές στους Έλληνες στρατιωτικούς, στους Έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης, τις ρίζες του και τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας. Στον απόηχο της επίσκεψης τα τουρκικά ΜΜΕ στέκονται στις παρουσίες. Τα… φιλοερντογανικά τονίζουν ότι δεν παραβρέθηκε κανένας μουσουλμάνος βουλευτής, κανένας μουσουλμάνος δήμαρχος και κανένας από τους δύο ψευτομουφτήδες.

Ακόμα και στην αυτοαποκαλούμενη «Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής¨ που πήγε, δεν ήταν παρών ο πρόεδρος Νετζάτ Αχμέτ, αλλά τον υποδέχθηκε ένα μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου! «Το μήνυμα στήριξης στον Ταγίπ Ερντογάν ήταν ξεκάθαρο» αναφέρει μερίδα του τουρκικού τύπου, που στη συνέχεια δείχνει πλάνα και φωτογραφίες από την επίσκεψη που συζητήθηκε.

Ο Ιντζέ στην Κομοτηνή

     
Οι προκλήσεις του Ιντζέ στην Κομοτηνή
Ο Ιντζέ έθεσε ευθέως ζήτημα ανταλλαγής των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, με τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς, τους οποίους η Άγκυρα κατηγορεί ως πραξικοπηματίες.

Ερωτηθείς για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ο Μουχαρέμ Ιντζέ έσπευσε να υπενθυμίσει πως και η Τουρκία ζητάει από την Ελλάδα κάποιους στρατιωτικούς, συμπληρώνοντας πως δεν μπορεί να παρέμβει στην Δικαιοσύνη. Αμφισβητώντας το status quo στο Αιγαίο, ο υποψήφιος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία, υποστήριξε πως οι δύο χώρες πρέπει να κάτσουν στο τραπέζι και να συζητήσουν.

Ο αντίπαλος του Ερντογάν μίλησε μπροστά στο κτήριο της αυτοαποκαλούμενης τουρκικής νεολαίας της περιοχής ουσιαστικά θέλοντας να στείλει μήνυμα περί της υποτιθέμενης τουρκικής μειονότητας, καταπατώντας έτσι κάθε έννοια διεθνούς δικαίου που αναγνωρίζει μόνο θρησκευτική μειονότητα στην περιοχή.

Ο Μουχαρέμ Ιντζέ ξεκίνησε την επίσκεψη του από το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή, όπου είχε 20λεπτη συνάντηση με αξιωματούχους. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε πεζός στο κτήριο της μουσουλμανικής νεολαίας, όπου στον δρόμο χαιρέτησε αρκετούς καταστηματάρχες. Ακολούθως, επισκέφθηκε την Ένωση μουσουλμάνων δασκάλων και τον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ, πριν αναχωρήσει με προορισμό τη Βουλγαρία.
newsit.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα