Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συλλαλητήρια για την Μακεδονία σε Δράμα και Καβάλα – ΦΩΤΟ

Κοινοποίηση



Τα συλλαλητήρια διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας – Βασικό αίτημα να μην υπάρχει ο όρος “Μακεδονία” στη σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ που θα συμφωνηθεί ανάμεσα στην Αθήνα και τα Σκόπια – Δεκάδες λεωφορεία ναυλώθηκαν από πόλεις και χωριά της Μακεδονίας για να μεταφέρουν πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια 

Χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν την Τετάρτη (06.06.2018) στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, που διεξήχθησαν ειρηνικά σε περισσότερες από 20 πόλεις της Ελλάδας. Μοναδική εξαίρεση τα Χανιά, όπου σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια από αντιεξουσιαστές, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αστυνομικοί.

Τραυματίες αστυνομικοί και σοβαρά επεισόδια στα Χανιά κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου…
Τα συλλαλητήρια διοργάνωσε η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Βασικό αίτημα να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στη σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ που θα συμφωνηθεί ανάμεσα στην Αθήνα και τα Σκόπια.

Δράμα
Κατάμεστη από κόσμο ήταν η κεντρική πλατεία της Δράμας, που θέλει και αυτή με τη σειρά της να στείλει το μήνυμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο δήμαρχος Δράμας, Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Διονύσιος, πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Δράμας και εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Παύλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Αργύρης Πατακάκης και η Μαρία Μαντούβαλου, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Καβάλα
Η πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα πλημμύρισε από κόσμο τόσο από την Ανατολική Μακεδονία όσο και από τη Θράκη.

Χαιρετισμό απηύθυναν κατά σειρά ο Μητροπολίτης Στέφανος, ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος και η δήμαρχος Καβαλας, Δήμητρα Τσανάκα. Κεντρική ομιλήτρια του Συλλαλητηρίου είναι η Αριάδνη Νούκα, δικηγόρος Θεσσαλονίκης, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα