Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Υγειονομική βόμβα το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Ξάνθη – ΦΩΤΟ

Κοινοποίηση





Οχήματα που μετέφεραν μετανάστες έχουν κατασχεθεί και σαπίζουν αποτελώντας εστίες μόλυνσης και φωλιές για αρουραίους 

Σε μια υγειονομική βόμβα σε απόσταση αναπνοής από τον αστικό ιστό της Ξάνθης έχει μετατραπεί το προαναχωρησιακό κέντρο κράτησης μεταναστών, ήτοι οι εγκαταστάσεις της πρώην Σχολής Αστυφυλάκων.

Πρόκειται για το κέντρο κράτησης που λειτουργεί εδώ και χρόνια πλέον στην περιοχή, παρά τις αρχικές δεσμεύσεις περί προσωρινής δημιουργίας του, και στο οποίο μεταφέρονται οι μετανάστες που συλλαμβάνονται να έχουν εισέλθει παράνομα στην χώρα, στην ευρύτερη περιοχή.

Στον ίδιο χώρο ωστόσο οδηγούνται και τα οχήματα τα οποία τους μεταφέρουν και κατάσχονται. Αρκετά, ωστόσο, από τα εν λόγω οχήματα, λόγω ακινησίας και φθοράς του χρόνου, βρίσκονται σήμερα σε άθλια κατάσταση αποτελώντας εστίες μόλυνσης ενώ φιλοξενούν ακόμη και αρουραίους. Αξίζει να σημειωθεί πως τα συγκεκριμένα οχήματα βρίσκονται μόλις μερικά μέτρα από τον χώρο σίτισης των μεταναστών και στέγασης των αστυνομικών που φρουρούν το κέντρο καθώς και μερικά μόλις μέτρα από τον αστικό ιστό της πόλης.

Η εικόνα που παρουσιάζει ο χώρος προκαλεί μεγάλη ανησυχία για τους κινδύνους που διατρέχουν τόσο οι αστυνομικοί που φρουρούν στην περιοχή όσο και οι κρατούμενοι αλλά φυσικά και οι πολίτες που κατοικούν μόλις μερικά μέτρα μακριά. Ο ορατός κίνδυνος που δημιουργείται από την εν λόγω κατάσταση προκαλεί έντονη ανησυχία και χρήζει άμεσων και δραστικών παρεμβάσεων από τους αρμόδιους φορείς.

Υπερδιπλάσιοι μετανάστες
Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και το γεγονός πως το τελευταίο διάστημα ο αριθμός των μεταναστών που συλλαμβάνονται στην περιοχή και οδηγούνται στο κέντρο έχει διογκωθεί δραματικά. Την ίδια στιγμή η δύναμη της Αστυνομίας στην περιοχή δεν έχει αυξηθεί εξίσου, αλλά αντιθέτως έχει μειωθεί, γεγονός που δημιουργεί επιπλέον προβληματισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από μερικά χρόνια το αντίστοιχο κέντρο κράτησης που λειτουργούσε στην Σχολή Αστυφυλάκων της Κομοτηνής κατέβασε ρολά, χωρίς ωστόσο να υπάρξει μέριμνα ενίσχυσης της Αστυνομικής δύναμης που υπηρετεί στην Ξάνθη μιας και πλέον οι μετανάστες που συλλαμβάνονται στην περιοχή οδηγούνται κατά κύριο λόγο στο κέντρο της Ξάνθης.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα