Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σε ύφεση η πυρκαγιά στη Λευκίμμη Έβρου – Κάηκαν 200 στρέμματα πευκοδάσους

Κοινοποίηση

Χθες το απόγευμα ξέσπασε πυρκαγιά στη Λευκίμμης Σουφλίου και συγκεκριμένα σε απόσταση 1 χλμ από το χωριό.

Η φωτιά ξέσπασε εξαιτίας κεραυνού από καταιγίδα που έκανε το πέρασμά της εκείνη την ώρα από στην περιοχή.

Επίκεντρο της πυρκαγιάς, σύμφωνα με το e-evros.gr, ήταν το πευκοδάσος μεταξύ Λευκίμμης-Προβατώνα, όπου έσπευσαν Πυροσβεστικές Δυνάμεις από όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Η φωτιά βρισκόταν σε εξέλιξη για περίπου 4 ώρες με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες μέχρι και τις 10 το βράδυ.

«Όλη νύχτα βρισκόμασταν σε ετοιμότητα, κι ακόμη βρισκόμαστε. Κάηκαν περίπου στα 200 στρέμματα πευκοδάσους, δεν υπάρχει καταστροφή εάν αναλογιστεί κανείς τη συνολική έκταση του δάσους. Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση από όλες τις δυνάμεις στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ», επισήμανε ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Βόρειας Ελλάδας του Πυροσβεστικού Σώματος Ναθαναήλ Ρήγας.

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο που κατέφτασε πριν μερικές ημέρες στην Αλεξανδρούπολη δεν συνέδραμε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς αφού αναχώρησε για να συνδράμει στις φονικές πυρκαγιές της Αττικής.

Συνολικά επιχείρησαν 45 πυροσβέστες με 16 υδροφόρα οχήματα, 60 πυροσβέστες πεζοπόρο τμήμα με 16 βοηθητικά οχήματα ενώ υπήρξε συνδρομή και από την Π.Ε. Έβρου με χωματουργικά.

Οι δυνάμεις έχουν αρχίσει να αποχωρούν σταδιακά από το σημείο.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα