Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Fake news τα περί ακατάλληλων παραλιών στην Ξάνθη

Κοινοποίηση

Ένα fake news η πηγή προέλευσης του οποίου μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη, έχει προκαλέσει αδικαιολόγητη ανησυχία τις τελευταίες ημέρες στους λουόμενους που επιλέγουν να κάνουν τα μπάνια τους στις παραλίες της Ξάνθης.

Πρόκειται για μια πληροφορία – ράδιο αρβύλα – η οποία κάνει λόγο για ακατάλληλα νερά στην παραλιακή ζώνη της Ξάνθης, γεγονός που ωστόσο ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα. Αντιθέτως οι παραλίες της περιοχής παραμένουν κατάλληλες για κολύμβηση, ωστόσο λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που είχαν σημειωθεί τις τελευταίες μέρες τα νερά της περιοχής παρουσίαζαν μια θολότητα. Αυτή αποδίδεται στις καιρικές συνθήκες και όχι σε κάποια “μόλυνση” ή άλλου είδους παραφιλολογίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν και πολλοί επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην παραθαλάσσια ζώνη αυτή η παραφιλολογία προκάλεσε ανησυχία σε αρκετούς κατοίκους της περιοχής χωρίς να υπάρχουν ουσιαστικός λόγος. Τα νερά των θαλασσών ήδη στο σύνολο της παραλιακής ζώνης έχουν καθαρίσει ενώ σε παραλίες που παραμένουν θολά, δεν συντρέχει κίνδυνος για τους λουόμενους και ουδέποτε έχει εκδοθεί κάποια σχετική εντολή από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές της περιοχής περί επικινδυνότητας των υδάτων.

Υπενθυμίζεται άλλωστε πως οι παραλίες της Ξάνθης έχουν βραβευτεί σχεδόν στο σύνολό τους με Γαλάζιες Σημαίες.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα