Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνελήφθη άντρας για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου

Κοινοποίηση

Στην κατοχή του βρέθηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, ενώ  κατασχέθηκαν ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο και  δύο κάρτες sim
Ένας Έλληνας συνελήφθη από την Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη σε νησί του Αιγαίου και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω διαδικτύου.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α, σύμφωνα με τα οποία εντοπίστηκε στην ελληνική επικράτεια, χρήστης του διαδικτύου, ο οποίος μέσω υπηρεσιών ιστoτόπων κοινωνικής δικτύωσης κατείχε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών.

Από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα που επακολούθησε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε σύνδεση διαδικτύου που χρησιμοποιούσε ο δράστης.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του Έλληνα, την Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο και (2) κάρτα sim, τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για περαιτέρω εργαστηριακή διερεύνηση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του ημεδαπού υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα