Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Θυρανοίξια Ιερού Παρεκκλησίου Οσίου Παϊσίου στη Μητρόπολη Ξάνθης

Κοινοποίηση

Πανδήμως εορτάσθηκε η Μνήμη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και ιδιαίτερα για πρώτη φορά φέτος στον Οικισμό των Μαγγάνων όπου προς τιμήν του Μεγάλου Οσίου ανηγέρθη ένα περικαλλές Ιερό παρεκκλήσι.

Την παραμονή της Εορτής Τετάρτη 11η Ιουλίου 2018, στις 7:00 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, τέλεσε τα θυρανοίξια του Ναιδρίου με τον Αγιασμό και τον πρώτο Εσπερινό επί τη Εορτή του Αγίου με την παρουσία Κλήρου και λαού της περιοχής.

Στο κήρυγμα του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων, τόνισε την αξία και την ανάγκη που έχουμε από τους Αγίους στην ζωή μας ως χριστιανοί και ότι καλούμεθα κι εμείς να μιμηθούμε την πίστη και το έργο τους ώστε να λάβουμε την χάρη και το έλεος παρά Θεού.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους ιδρυτές και τους κτήτορες του Παρεκκλησίου καθώς τον και τον Δήμαρχο Τοπείρου Θωμά Μίχογλου το Δημοτικό και Τοπικό Συμβούλιο, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τον Ιερέα του χωριού πατήρ Κωνσταντίνο καθώς κι όλους τους χωριανούς για την προσφορά και την αλληλεγγύη στο έργο αυτό.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα