Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τούρκος πρέσβης για τους «8»: Να μην λειτουργεί η Ελλάδα ως όργανο ατιμωρησίας

Κοινοποίηση

«Δεν είναι ανεκτή η ατιμωρησία», τόνισε ο Γιασάρ Χαλίτ Τσεβίκ – «Μηνύματα» προς την Αθήνα, ανήμερα της επετείου του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Μήνυμα στην Ελλάδα να υπάρξει συνεργασία στην υπόθεση των οκτώ αξιωματικών που διέφυγαν στη χώρα μας μετά την απόπειρα πραξικοπήματος, έστειλε ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα.

«Δεν είναι ανεκτή η ατιμωρησία», τόνισε ο Γιασάρ Χαλίτ Τσεβίκ, μιλώντας σε εκδήλωση στην τουρκική πρεσβεία για τη συμπλήρωση δύο χρόνων από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.

«Αναμέναμε από την Ελλάδα να μην λειτουργήσει ως όργανο ατιμωρησίας των «8», η συμμετοχή των οποίων στην απόπειρα πραξικοπήματος δεν αμφισβητείται. Η ατιμωρησία σε τέτοιου είδους αδικήματα δεν είναι ανεκτή σε ένα κράτος δικαίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρέσβης.

Ερντογάν: Με τον Τσίπρα συμφωνήσαμε να προσπαθήσουμε με καλή πρόθεση για τους 8 και τους 2Αποκαλύψεις σχετικά με όσα συζήτησε με τον Αλέξη Τσίπρα στη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ έκανε το Σάββατο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας με δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο συμφώνησαν με τον Έλληνα πρωθυπουργό να αντιμετωπίσουν με καλή πρόθεση το θέμα των 8 Τούρκων αξιωματικών και των δύο Ελλήνων στρατιωτικών για τους οποίους ο Ερντογάν είπε ότι παραβίασαν τα σύνορα.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα