Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απάτη με παραπλανητικά SMS καταγγέλλει ελληνική τράπεζα

Κοινοποίηση



Προειδοποιεί τους συνδρομητές του e-Banking να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί
 
Προσπάθειες παραπλάνησης των συνδρομητών του e-Banking, μέσω γραπτών μηνυμάτων σε κινητό τηλέφωνο (SMS) στα οποία ως αποστολέας παρουσιάζεται η Alpha Bank, με σκοπό να τους πείσουν να καταχωρίσουν τα στοιχεία τους (Κωδικό Συνδρομητή, Μυστικό Κωδικό, Πρόσθετο Κωδικό Ασφαλείας), καταγγέλλει η Alpha Bank.

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα τα μηνύματα αυτά, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν έχουν αποσταλεί από την Alpha Bank, προτρέπουν τους Συνδρομητές να ακολουθήσουν σύνδεσμο (link) που οδηγεί σε σελίδα όπου ζητείται η εισαγωγή των στοιχείων προσβάσεώς τους.

«Παρακαλούμε όπως αγνοήσετε και διαγράψετε αμέσως τα μηνύματα αυτά, χωρίς να προβείτε σε οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η τράπεζα η οποία, για την ασφάλειά των πελατών της, υπενθυμίζει ότι:

1. «Η Alpha Bank δεν θα σας ζητήσει ποτέ και με κανέναν τρόπο τους μυστικούς κωδικούς σας π.χ. μέσω τηλεφώνου, SMS ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail). Οι κωδικοί σας είναι αυστηρώς προσωπικοί και δεν πρέπει να τους αποκαλύπτετε σε κανέναν.

2. Η χρήση του Alpha Web Banking πρέπει να γίνεται μόνον μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Alpha Bank (www.alpha.gr) και όχι μέσω συνδέσμων (links) που ευρίσκονται σε άλλες ιστοσελίδες, σε μηχανές αναζητήσεως, σε SMS ή σε e-mails».

Τέλος η Alpha Bank καλεί τους συνδρομητές του Alpha e-Banking σε περίπτωση που γίνουν αποδέκτες τέτοιου είδους επικοινωνίας και εκ παραδρομής ακολουθήσουν τον σχετικό σύνδεσμο, να επικοινωνήσουν άμεσα με την Υπηρεσία Τηλεφωνικής Εξυπηρετήσεως Πελατών στον αριθμό τηλεφώνου: 210 326 0000.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα