Παρασκευή, 8 Μαρτίου, 2024

Κομοτηνή: Πυρκαγιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης μπαταριών της Sunlight

Κοινοποίηση

Η φωτιά στο εργοστάσιο της Sunlight στην Κομοτηνή εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 09.00. Τον περασμένο Μαϊο είχε εκδηλωθεί φωτιά στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ξάνθη…

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 08:55 και στο σημείο έσπευσαν για την κατάσβεσή της εννέα πυροσβεστικά οχήματα με 25 πυροσβέστες. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας η φωτιά κατασβέστηκε μέσα σε λίγη ώρα χωρίς να προκαλέσει μεγάλες ζημιές.

Όπως ενημερώνει η εταιρεία: «Κατασβέστηκε άμεσα η μικρής έκτασης φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το πρωί στις 08.45 από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε υποστηρικτική αποθήκη της μονάδας ανακύκλωσης μπαταριών, SUNIGHT RECYCLING, στην Κομοτηνή. Δεν έχουν προκληθεί σοβαρές υλικές ζημιές.»

Η εργοστασιακή μονάδα της Sunlight βρίσκεται σε συνολική έκταση 42 στρεμμάτων, στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής του Νομού Ροδόπης και σύμφωνα με το profile της εταιρίας έχει δυνατότητα ανακύκλωσης 25.000 τόνων χρησιμοποιημένων μπαταριών ετησίως.

Αξίζει να σημειωθεί πως την 1η Μαΐου του τρέχοντος έτους, πυρκαγιά είχε εκδηλωθεί και στο εργοστάσιο μπαταριών της Sunlight στο Όλβιο Ξάνθης, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές στις κτιριακές εγκαταστάσεις, καίγοντας ιδιαίτερα εύφλεκτα υλικά, υγρά μπαταριών και πλαστικά.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα