Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Βίντι – ΑΕΚ: Έτοιμη για το πρώτο βήμα πρόκρισης η Ένωση

Κοινοποίηση

Ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της σύγχρονης ιστορίας της δίνει απόψε η ΑΕΚ στην Ουγγαρία με στόχο την παρουσία της στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ – Οι πιθανές ενδεκάδες.

Από αουτσάιντερ, φαβορί. Απέναντι στη Σέλτικ στο προηγούμενο γύρο των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ η ΑΕΚ ήταν το αουτσάιντερ του ζευγαριού, όμως πήρε δίκαια την πρόκριση για τα πλέι οφ και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Μόνο στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης στη Σκωτία (1-1) και στο φινάλε του ΟΑΚΑ (2-1) έδειξε να «χάνει» τα πατήματά της, αλλά για αμφότερες τις περιπτώσεις υπάρχει εξήγηση. Στη Γλασκόβη ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της, ενώ προς το τέλος της ρεβάνς παρουσιάστηκε αγχωμένη λόγω του «εύθραυστου» σκορ, κάτι απολύτως λογικό.

Αντιθέτως, απόψε στην Ουγγαρία απέναντι στην Βίντι (22:00, Cosmote Sport 1 HD) θα έχει την ταμπέλα του φαβορί και θα πρέπει οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη να αποδείξουν μέσα στο γήπεδο ότι η ανοδική πορεία της Ένωσης έχει συνέχεια. Πιθανότατα το σημερινό είναι ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της σύγχρονης ιστορίας της ΑΕΚ, καθώς ενδεχόμενο θετικό αποτέλεσμα και εξασφάλιση της πρόκρισης στους «χρυσοφόρους» ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα γεμίσει τα ταμεία της ομάδας και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να «ψηλώσει» ακόμη περισσότερο στο άμεσο μέλλον.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης λίγο πριν τη σέντρα τόνισε πως οι πιθανότητες πρόκρισης είναι μοιρασμένες και ζήτησε από τους παίκτες του προσοχή. «Μπορεί να λέμε πως η ΑΕΚ είναι το φαβορί, μπορεί τον αντίπαλο να τον βολεύει να λέει πως είμαστε φαβορί. Αλλά εμείς δεν το βλέπουμε έτσι. Περιμένουμε ένα σκληρό παιχνίδι και ένα δυνατό παιχνίδι και πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι αυτό. Ο αντίπαλος τα προηγούμενα ματς, τα έφερε εκεί που του άρεσε. Δηλαδή να είναι κλειστά και να παίζει με αντεπιθέσεις. Το έκανε πολύ καλά και γι αυτό και προκρίθηκε. Και γι αυτό εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι αυτό. Και για να μπορέσουμε να σπάσουμε αυτή την κλειστή άμυνα και να αντιμετωπίσουμε τις αντεπιθέσεις. Οι πιθανότητες πρόκρισης είναι 50-50».

Ο νεαρός τεχνικός κατά πάσα πιθανότητα θα ξεκινήσει τον Μάνταλο στα άκρα, ενώ η άλλη θέση στα «φτερά» φαίνεται πως «παίζει» μεταξύ των Γκάλο (σκόραρε την περασμένη εβδομάδα) και Μπακασέτα. Η αποστολή του είναι η εξής: Μπάρκας, Τσιντώτας, Γιαννίκογλου, Μπακάκης, Γκάλο, Λόπες, Χουλτ, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Οικονόμου, Γιαννούτσος, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Άλεφ, Μπακασέτας, Κλωναρίδης, Μάνταλος, Γιακουμάκης, Λιβάγια, Πόνσε, Γιούσης.

Εκτός αποστολής έμειναν οι Τσιγκρίνσκι, Μπογέ, Αλμπάνης, ενώ δεν υπολογίζονται οι Αϊντάρεβιτς-Μοράν.

Η πρωταθλήτρια Ουγγαρίας μετά την μεγάλη πρόκριση επί της Λουντογκόρετς, απέκλεισε και την Μάλμε. Την περασμένη Τρίτη η ομάδα του Νίκολιτς αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 κόντρα στους Σουηδούς και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα πανηγύρισε την μεγάλη πρόκριση. Είναι σκληροτράχηλη ομάδα, στηρίζει πολλά στην άμυνά της, δίνει την κατοχή στον αντίπαλο και χτυπάει στις αντεπιθέσεις. Με αυτήν την τακτική πέρασε τους προηγούμενους γύρους, με την ίδια λογική θα παίξει και σήμερα κόντρα στην ομάδα του Ουζουνίδη. «Δεν είναι ευχάριστο να παίζεις με την ΑΕΚ, αλλά είμαστε κι εμείς ανταγωνιστικοί και διψασμένοι για να κάνουμε ένα ακόμη βήμα» δήλωσε ο τεχνικός Νίκολιτς, ο οποίος δεν στέκεται στην ουδέτερη έδρα. Οι οπαδοί της την ενίσχυσαν δυναμικά στην τελευταία προπόνηση, παρά το άτυπο… μποϊκοτάζ που έκαναν έως τώρα για την αλλαγή ονόματος (από Βιντεότον σε Μολ Βίντι).

Δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα με τραυματίες και τιμωρημένους για τον τεχνικό της ομάδας. Άπαντες υπολογίζονται κανονικά για το σημερινό κρίσιμο παιχνίδι, ωστόσο δεδομένα υπάρχει κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

Πιθανές ενδεκάδες
Βίντι (4-4-2): Κόβατσικ – Φιόλα, Βινίσιους, Γιουχάζ, Στοπίρα – Χάντζιτς, Κόβατς, Χούστι, Νέγκο – Λάζοβιτς, Σέποβιτς

ΑΕΚ (4-2-3-1): Μπάρκας – Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Οικονόμου, Χουλτ – Σιμόες, Γαλανόπουλος – Μπακασέτας, Μάνταλος, Κλωναρίδης – Λιβάγια

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα