Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η Ξάνθη ήταν πιο ουσιαστική, 2-1, τον Λεβαδειακό

Κοινοποίηση



Στην 5η ήττα σε 7 ματς υποχρέωσε τον Λεβαδειακό η Ξάνθη, με 2-1, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, έχασαν περισσότερες ευκαιρίες και είχαν δύο δοκάρια, ωστόσο, στο ποδόσφαιρο κερδίζει η ομάδα που θα πετύχει τα περισσότερα γκολ.

Στη Λιβαδειά αυτή ήταν η Ξάνθη. Η ακριτική ομάδα «καρδιοχτύπησε» στο 37΄, όταν η κεφαλιά του Ιωαννίδη, σταμάτησε στο δοκάρι του Ζίφκοβιτς, ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν λίγα λεπτά αργότερα.

Στο 45΄ ο Μπαξεβανίδης έκλεψε την μπάλα, ο Γέντρισεκ του «σέρβιρε»… μισό γκολ και ο αρχηγός της Ξάνθης άνοιξε το σκορ (1-0).

Στην επανάληψη, οι Βοιωτοί μπήκαν αποφασισμένοι να πιέσουν την ακριτική ομάδα, ψάχνοντας την ισοφάριση. Για μια ακόμη φορά, όμως, στάθηκαν άτυχοι, καθώς στο 50′ είχε δεύτερο δοκάρι, αυτή τη φορά σε σουτ του Ιωαννίδη από πλάγια θέση!

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 56′ έχασαν νεα μεγάλη ευκαιρία. Τότε ο Γιακουμάκης σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά έδιωξε δύσκολα με γροθιές ο Ζίβκοβιτς. Ενα λεπτό αργότερα, ο Ομο πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, σε μια φάση που ξεκίνησε από εκτέλεση κόρνερ, όμως η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το δοκάρι της Ξάνθης.

Η πίεση στην άμυνα των φιλοξενούμενων ήταν ασφυκτική, αλλά και πάλι η τύχη τους χαμογέλασε. Σε μια ξαφνική αντεπίθεση στο 70ο λεπτό ο Ομο ανέτρεψε τον Κάστρο, ο διαιτητής υπέδειξε το πέναλτι και ο Γέντρισεκ ευστόχησε για το 2-0.

Το μόνο που κατάφερε ο Λεβαδειακός ήταν να μειώσει σε 2-1 με φοβερό σουτ του Σουμπίνιο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα