Σάββατο, 30 Μαρτίου, 2024

Σε Ξάνθη και Σαμοθράκη η καμπάνια ενημέρωσης για το Alzheimer από την «Αποστολή»

Κοινοποίηση

Η Σαμοθράκη και η Ξάνθη ήταν οι νέοι σταθμοί στην πανελλήνια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την άνοια που διοργανώνει το «Καρέλλειο» Πρότυπη Μονάδα Alzheimer του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και η εταιρεία «ΜΕΓΑ».

Σε συνεργασία με τις κατά τόπους Μητροπόλεις, το επιστημονικό προσωπικό του «Καρέλλειου» επισκέφτηκε τις δύο περιοχές με σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά για τη νόσο του Alzheimer και να πραγματοποιήσει δωρεάν τεστ μνήμης σε ανθρώπους άνω των 60 ετών.

Συνολικά, 188 άτομα παρακολούθησαν τις κατά τόπους ενημερωτικές ομιλίες, ενώ έγιναν περισσότερα από 148 δωρεάν τεστ μνήμης.

Ο Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, τόνισε τις προσπάθειες του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου και της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» να σταθούν πλάι στους ανθρώπους που πάσχουν από τη νόσο. «Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» με το προσωπικό του «Καρέλλειου» θα συνεχίσουμε την πρωτοβουλία αυτή με σκοπό να προσφέρουμε βοήθεια και ανακούφιση σε όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, σε όλο και περισσότερες περιοχές της Ελλάδας», είπε ο κ. Δήμτσας.

Η Διευθύντρια της Μονάδας, κ. Αικατερίνη Ευθυμιοπούλου, τόνισε στην ομιλία της την σημασία της έγκαιρης διάγνωσης της νόσου. «Η έγκαιρη διάγνωση είναι πολύ σημαντική για την αποτελεσματικότερη διαχείριση της νόσου από τον ίδιο τον ασθενή, αλλά και προκειμένου οι συγγενείς και όσοι φροντίζουν τους πάσχοντες να είναι καλύτερα ενημερωμένοι και προετοιμασμένοι να χειριστούν τα προβλήματα που προκαλεί η νόσος στον άνθρωπό τους, αλλά και στους ίδιους. Η διάγνωση είναι το πρώτο βήμα προς τον προγραμματισμό για το μέλλον».

Η συγκεκριμένη δράση, που πραγματοποιείται εδώ και τρία χρόνια με την αμέριστη βοήθεια της εταιρείας «ΜΕΓΑ» και πάντα σε συνεννόηση με τις κατά τόπους Μητροπόλεις, έχει επισκεφτεί περισσότερες από 30 πόλεις και νησιά σε όλη την Ελλάδα. Το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του «Καρέλλειου», το οποίο έχει εξετάσει συνολικά πάνω από 5.500 ανθρώπους, αναμένεται να συνεχίσει την πανελλήνια εκστρατεία και σε άλλες περιοχές τους επόμενους μήνες.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα