Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έμειναν στο μηδέν Λαμία και Ξάνθη παρά τις ευκαιρίες

Κοινοποίηση


Χωρίς νίκη παρέμεινε η Λαμία ύστερα από την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα, αφού για άλλη μια φορά απέτυχε να εκμεταλλευτεί την έδρα της, μένοντας στο 0-0 με την Ξάνθη. 

Οι Φθιώτες μετρούν 2 βαθμούς στη Super League, υπερτερώντας μόνο των Απόλλωνα Σμύρνης και ΟΦΗ, ενώ η ομάδα της Θράκης έφτασε στους 6 και ισοβαθμεί με ΠΑΣ Γιάννινα και ΑΕΛ.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν επιθετικά αλλά οι Ακρίτες πλησίασαν πρώτοι στο γκολ, όταν στο 9ο λεπτό ο Σαρπόνγκ έκανε ατομική προσπάθεια και σούταρε, στέλνοντας την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σαράνοφ.

Προϊόντος του χρόνου η Ξάνθη πήρε την κατοχή, βγήκε μπροστά και στο 23΄ ο γκολκίπερ της Λαμίας είπε «όχι» σε σουτ του Γέντρισεκ, ενώ στο 35΄ ο Σουλεϊμάν Οκάν είχε δοκάρι (οριζόντιο), σουτάροντας έξω από την περιοχή των γηπεδούχων.

Στο 44΄ η Ξάνθη έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία: σε εκτέλεση κόρνερ ο Λισγάρας ξέφυγε από το μαρκάρισμα του Αντέτζο, πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Σαράνοφ απέκρουσε με το πόδι, για να καταλήξει η μπάλα στον Οκάν, ο οποίος προσπάθησε να την προωθήσει στο κενό τέρμα, αλλά δεν μπόρεσε. Ένα λεπτό αργότερα, στη σέντρα του Σκόνδρα ο Καραγκούνης έπιασε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Αρκετά επιθετική στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Χάβου, πίεσε αρκετά κάνοντας τέσσερις τελικές σε διάστημα λίγων λεπτών. Στο 62΄ και το 64΄ ο Λισγάρας «κόντραρε» δύο επικίνδυνες προσπάθειες του Καραγκούνη, στο 65΄ μια κεφαλιά του Αναστασιάδη έφυγε ελάχιστα άουτ.

Η Ξάνθη φάνηκε απειλητική σε αυτό το διάστημα μόλις στο 72΄, όταν ο Σαράνοφ απέκρουσε κεφαλιά του Κασάδο, η μπάλα έφτασε στον Λισγάρα αλλά αυτός αιφνιδιάστηκε και δεν μπόρεσε να τη σπρώξει στα δίχτυα, στην τελευταία ευκαιρία του αγώνα.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα