Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τσέλσι – Μάντσεστερ Γιουν : Παιχνίδι της… μοίρας

Κοινοποίηση

Πριν περάσουμε στο κυρίως μας θέμα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως στο bet-on-arme εκτός από προγνωστικά στοιχήματος, θα βρείτε και μια λίστα από τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρείες στην Ελλάδα όπως είναι  η Stoiximan
Από την εποχή που η Τσέλσι αγοράστηκε από τον Ρώσο μεγιστάνα, Ρόμαν Αμπράμοβιτς, ο προπονητής που έβαλε τους “μπλε” ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες του κόσμου, ήταν ο Ζοζέ Μουρίνιο. Με τον Πορτογάλο στο “τιμόνι” τους για τρία έτη (2004-2007), οι Λονδρέζοι κάθε χρόνο κατακτούσαν τουλάχιστον έναν τίτλο, ανεβάζοντας τον πήχη των προσδοκιών τους, χάρη στο μαεστρικό του κοουτσάρισμα.
Σήμερα, ο πρώην τεχνικός της Τσέλσι και πλέον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι απέναντι στην ομάδα που του έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθεί και ουσιαστικά κρίνεται το μέλλον του στον πάγκο των “κόκκινων διαβόλων”. Είτε νικάει και “γλυκαίνει” η στάση της διοίκησης και του κόσμου ή χάνει και η πρώην αγαπημένη του Τσέλσι τον αφήνει… άνεργο. Μεσημέρι Σαββάτου (14:30) και στο “Στάμφορντ Μπριτζ” κρίνονται πολλά.


Με επιθετικό σχήμα

Η καλύτερη Τσέλσι που έχουν δει εδώ και καιρό οι οπαδοί της είναι αυτή που παρουσιάζει ο Μαουρίτσιο Σάρι τη φετινή σεζόν. Οι “μπλε” έχουν τον Εντέν Αζάρ στην καλύτερη φόρμα της καριέρας του, δημιουργούν συνέχεια φάσεις στα παιχνίδια του και αποδίδουν εξαιρετικά, είτε εντός είτε εκτός έδρας.
Δεν είναι τυχαίο πως είναι αήττητοι φέτος, βρισκόμενοι στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, μαζί με Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι.  Εκτός της φόρμας τους, οι Λονδρέζοι έχουν και μια πολύ καλή παράδοση κόντρα στους “διαβόλους”, έχοντας κρατήσει το αήττητο στο “Στάμφορντ Μπριτς” από το 2012, σε όλες τις διοργανώσεις.
Στα αγωνιστικά νέα της ομάδας, μόνο η παρουσία του Αντόνιο Ρούντιγκερ είναι αμφίβολη για τον Σάρι στην άμυνα, με τον Ιταλό τεχνικό να ελπίζει πως ο σκληροτράχηλος Γερμανός θα είναι έτοιμος για το μεγάλο ματς. Στις άλλες θέσεις όλοι είναι πανέτοιμοι, με το αρχικό σχήμα να έχει αρκετές επιθετικές νότες.
Πιθανή 11άδα Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίς, Ρούντιγκερ (Κέιχιλ), Αλόνσο, Καντέ, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς, Αζάρ, Γουίλιαν, Ζιρού


Αρκετές οι επιστροφές

Με τον Μουρίνιο να είναι στο φάσμα της τιμωρίας μετά το ξέσπασμά του στην ανατροπή της Γιουνάιτεντ επί της Νιουκάστλ πριν δυο εβδομάδες, η ομάδα είχε πολύ χρόνο να προετοιμαστεί για το μεγάλο ντέρμπι στο Λονδίνο.
Ο Πορτογάλος τεχνικός που έχει ακούσει πάρα πολλά για την κακή εικόνα της Μάντσεστερ τη φετινή σεζόν, είδε τους Μάτιτς και Σο να επιστρέφουν στις προπονήσεις, μετά τους τραυματισμούς τους, ενώ από τους Ρόχο, Ερέρα και Λίνγκαρντ που επίσης δείχνουν υγιείς, μόνο ο Άγγλος μεσοεπιθετικός έχει πιθανότητες για το αρχικό σχήμα.
Ο Μουρίνιο είναι δεδομένο πως θα παρατάξει την ομάδα του αρκετά αμυντικά, θέλοντας αρχικά να μην ηττηθεί, όπως κάνει άλλωστε σχεδόν πάντα στα ντέρμπι. Ο Μάτιτς με τον Φελαϊνί έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να αποτελέσουν ένα δυναμικό δίδυμο στα χαφ, με τον Πογκμπά σε πιο ελεύθερο ρόλο.
Πιθανή 11άδα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλέντσια, Σμόλινγκ, Λίντελοφ, Γιάνγκ (Σο), Μάτιτς, Φελαϊνί, Πογκμπά, Σάντσες, Ράσφορντ (Λίνγκαρντ), Λουκάκου.

 

Μόνο με την Ίντερ!

Η 5η επιστροφή του Ζοζέ Μουρίνιο στο “Στάμφορντ Μπριτζ” θα είναι αυτή και μόνο μια φορά έχει καταφέρει να φύγει με το διπλό από αυτό το γήπεδο, ως προπονητής της Ίντερ, σε νοκ-άουτ αγώνα των “16” του Τσάμπιονς Λιγκ το 2010, όταν και κατέκτησε το τρόπαιο.
Οι άλλες τρεις με την Γιουνάιντεντ ήταν πλήρεις αποτυχίες και η μια εξ’ αυτών ήταν σκέτη… καταστροφή. Το 2016, λοιπόν, ο Πορτογάλος έπαιξε για πρώτη φορά κόντρα στην Τσέλσι σε αγώνα πρωταθλήματος και η ομάδα του γνώρισε τη συντριβή με 4-0, κάνοντας τους οπαδούς των “μπλε” που πριν μερικά χρόνια τον αποθέωναν, να του φωνάζουν: “δεν είναι σπέσιαλ πια”!
Οι άλλες ήταν ήττες με 1-0, μια στο πρωτάθλημα και μια στο Κύπελλο. Θα μπορέσει λοιπόν ο Μουρίνιο να σπάσει την παράδοση ή η πρώην ομάδα του θα τον “βυθίσει” ακόμα περισσότερο;

 

Φαβορί οι “μπλε”

Αν το πάρουμε… ψυχρά, στην κατάσταση που βρίσκεται η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αυτή την περίοδο, μόνο κόντρα μπορεί να της πάει κάποιος. Από την άλλη, έχουμε μια Τσέλσι σε εξαιρετική κατάσταση, να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο και να φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί του αγώνα. Λογικό σημείο ο άσος, εμείς όμως θα πάρουμε και τα 2-3 γκολ ως σύνολο, σε μια καλύτερη απόδοση, με την λογική πως η Γιουνάιτεντ μπορεί να σκοράρει.
Για περισσότερα προγνωστικά και αναλύσεις κλικ στο bet-on-arme.com
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα