Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: Ανατροπή πεντάδας για τους Θρακιώτες

Κοινοποίηση



Η Ξάνθη με το… καλημέρα του αγώνα έχασε πέναλτι, στη συνέχεια βρέθηκε πίσω στο σκορ (0-1 ο Μυστακίδης), αλλά με αντεπίθεση διαρκείας στην επανάληψη και… συνδρομή Βελλίδη επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα με 2-1 χάρη στα γκολ των Μπρίτο και Γέντρισεκ!  -Κόκκινη για Τζουρίτσκοβιτς και Μιχαήλ

Σε «killer» του ΠΑΣ τείνει να αναγορευτεί ο Γέντρισεκ, ο οποίος από μοιραίος της αποψινής αναμέτρησης με τον «Αγιαξ της Ηπείρου» όταν στο πρώτο ημίχρονο αστόχησε μεταξύ άλλων σε πέναλτι, έγινε ο «λυτρωτής» της και στο 74′ της χάρισε τη νίκη (2-1) με ανατροπή. Ετσι συνέχισε το σερί του κόντρα στους Γιαννιώτες (4 γκολ σε 3 παιχνίδια εναντίον τους) και πλέον έχει συμμετοχή στα 7 από τα 9 γκολ της ομάδας του (6 προσωπικά/1 ασίστ), κάτι που τον αναγορεύει στο Α και το Ω της επιθετικής της γραμμής. Την ίδια στιγμή όμως στον ΠΑΣ έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται για τον παράγοντα διαιτησία, καθώς ο ρέφερι Μανούχος υπέπεσε σε πολλά λάθη εναντίον τους και διαμόρφωσε αποτέλεσμα. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Οι γηπεδούχοι παρατάχθηκαν με το κλασικό τους 4-2-3-1 και είχαν τον Ζίβκοβιτς στο τέρμα, τους Μπαξεβανίδη, Λισγάρα, Κασάδο και Σιλά στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά, τους Ντε Λούκας, Κοβάσεβιτς στα «6αρο-οκτάρια», τους Μελισσόπουλο, Μπρίτο στα άκρα, τον Τζουρίτσκοβιτς στο «10» και τον Γέντρισεκ «φουνταριστό».

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν με 4-4-2 και είχαν τον Βελλίδη στο τέρμα, τον Αποστολόπουλο δεξί μπακ, τον Τσικάρσκι αριστερό, τους Τζημόπουλο, Μιχαήλ στο κέντρο της άμυνας, τους Λίλα, Σιόντη ως αμυντικά χαφ, τους Ντόλοβατς και Νικολιάς στα εξτρέμ, και τους Αθανασιάδη, Μυστακίδη επιθετικό δίδυμο.

Στα πρώτα λεπτά οι παίκτες του Ράσταβατς ήταν πολύ καλύτεροι και δύο φορές με τον Γέντρισεκ άγγιξαν το γκολ. Η πρώτη στο 7′ όταν καταλογίστηκε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αποστολόπουλου επί του Μπρίτο αλλά ο Βελλίδης «νίκησε» τον Σλοβάκο από την άσπρη βούλα και η δεύτερη λίγο αργότερα (12′), όταν σε κοντινή προβολή του Σλοβάκου η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Στο τέταρτο όμως οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο άρχισαν να ισορροπούν, αλλά και να παίρνουν τα ηνία. Τα άκρα τους λειτουργούσαν πολύ καλά και επισκέπτονταν με αξιώσεις τα καρέ του Ζίβκοβιτς. Στο 19′ μετά από σέντρα του Μυστακίδη ο Αθανασιάδης έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Σέρβου πορτιέρο, στο 20′ ο Αποστολόπουλος βρέθηκε σε θέση φορ αλλά σούταρε άουτ και στο 21′ ο Μυστακίδης και με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Ντόλοβατς άνοιξε το σκορ.

Αυτόματα τα δεδομένα της άλλαξαν άρδην και στον «Αγιαξ της Ηπείρου» πήραν ψυχολογία. Την ίδια στιγμή οι γηπεδούχοι έδειχναν μπλοκαρισμένοι και πλην της στημένης μπάλας του 44′ όπου ο Τζημόπουλος απομάκρυνε προ του Λισγάρα, δεν απείλησαν ουσιαστικά την εστία του ΠΑΣ.Ο οποίος συνέχισε να δημιουργεί από τα άκρα (κυρίως από τα δεξιά του) και έδειχνε πιο ουσιαστικός.

Στο δεύτερο μισό όμως η εικόνα της αναμέτρησης ήταν εκ διαμέτρου αντίθετη. Η είσοδος του Κάστρο και το 4-4-2 που ουσιαστικά έπαιζε πλέον η Ξάνθη, της έδωσε μέτρα στο γήπεδο. Μέχρι το 60′ ο ΠΑΣ αμύνονταν σωστά και δεν απειλούνταν, κάπου εκεί όμως οι γηπεδούχοι άρχισαν να φτιάχνουν φάσεις. Στο 64′ μάλιστα έφτασαν στην ισοφάριση, όταν ο Τζουρίσκοβιτς πήρε το «ριμπάουντ» μετά από εκτέλεση φάουλ του ίδιου, έκανε τη «γλυκιά» σέντρα και ο Μπρίτο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βελλίδη, ο οποίος δεν υπολόγισε σωστά την πορεία της μπάλας και έκανε άστοχη έξοδο. Αυτόματα πήραν ψυχολογία, αλλά ο πορτιέρο του ΠΑΣ αντέδρασε σωστά στο 67′ σε σουτ του Γέντρισεκ, ενώ στο 68′ ο Κάστρο από καλή θέση πήρε μεν την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» σε αυτό το διάστημα αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα, του ασκούνταν πίεση και τελικά στο 74′ η Ξάνθη πέτυχε την ολική ανατροπή όταν ο Μπαξεβανίδης συνεργάστηκε με τον Τζουρίσκοβιτς, ο έμπειρος δεξιός μπακ έκανε την παράλληλη και ο Γέντρισεκ από κοντά πλάσαρε εύστοχα. Στο υπόλοιπο διάστημα της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν σωστά το παιχνίδι, ενώ στο 82′ ο Ζίβκοβιτς έδειξε την κλάση του στη κεφαλιά του Αθανασιάδη.

Στις καθυστερήσεις οι δύο ομάδες έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής των Τζουρίσκοβιτς και Μιχαήλ.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα