Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2024

Βραβεύτηκαν επιτυχόντες μαθητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ στη Σταυρούπολη Ξάνθης

Κοινοποίηση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο σχολικό συγκρότημα της Σταυρούπολης Ξάνθης η εκδήλωση της απονομής των βραβείων στους εισαχθέντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου της πόλης για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. Το Λύκειο της Σταυρούπολης είχε εφέτος μεγάλη επιτυχία, αφού από τα οκτώ παιδιά της Γ΄ Τάξης, έξι εισήχθησαν στα ΑΕΙ και ένα στα ΤΕΙ. Γεγονός σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για μαθητές που δεν έχουν την «πολυτέλεια» να πηγαίνουν στα φροντιστήρια των μεγαλουπόλεων για να εμπλουτίσουν εκεί τις γνώσεις τους.

Τα βραβεία που δόθηκαν ήταν χρηματικά με χορηγό τον καταγόμενο από την περιοχή (που φοίτησε άλλωστε στο ίδιο σχολείο) δημοσιογράφο και συγγραφέα Τάσο Κοντογιαννίδη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωπος του μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος, ο αντιπεριφερειάρχης Κ. Ζαγναφέρης, ο δήμαρχος Ξάνθης Χ. Δημαρχόπουλος, ο κ. Λαζαρίδης ως εκπρόσωπος του υφυπουργού Ευστ. Γιαννακίδη, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, καθώς και άλλοι επίσημοι.

Ο Τ. Κοντογιαννίδης, εκτός από τη χρηματική ανταμοιβή στους επιτυχόντες, πρόσφερε στο σχολικό συγκρότημα ένα διαδραστικό πίνακα, έναν προτζέκτορα, καθώς και τα έξοδα της σχολικής εκδρομής στα οχυρά του Ρούπελ, ενόψει της επετείου του «ΟΧΙ» του 1940. Στην ομιλία του, ο γνωστός δημοσιογράφος απηύθυνε νουθεσίες στα παιδιά και συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουν στη ζωή τους, τι να προσέχουν και τι να αποφεύγουν.

Στην εκδήλωση διαβάστηκαν συγχαρητήρια μηνύματα για τους επιτυχόντες της προέδρου της ΕΣΗΕΑ Μαρίας Αντωνιάδου και του δημοσιογράφου Πάνου Σόμπολου, με ευχές και συμβουλές στα παιδιά να είναι επιμελείς και να αποφεύγουν τα ναρκωτικά, τη σύγχρονη μάστιγα, που καταστρέφουν τη νεολαία μας και βάζουν σε περιπέτειες τις οικογένειες τους.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα