Σάββατο, 23 Μαρτίου, 2024

Ανατροπή στο θρίλερ της Ξάνθης: Δολοφονία ο θάνατος της Μαρίας Χαλιαμακίδου;

Κοινοποίηση



Νέα μαρτυρία που αποκάλυψε το “Φως στο Τούνελ” δίνει νέα τροπή στις έρευνες για τον πνιγμό της 55χρονης μητέρας. Οι έρευνες στρέφονται στο πρόσωπο που της έκλεισε το μοιραίο “ραντεβού θανάτου”.

Το ενδεχόμενο της δολοφονίας της Μαρίας Χαλιαμακίδου εξετάζουν πλέον οι αρχές, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από την εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη που προβλήθηκε την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι η 55χρονη μητέρα χάθηκε ξαφνικά το πρωί της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου από το νοσοκομείο της Ξάνθης όπου εργαζόταν. Τέσσερις μέρες αργότερα, την Καθαρά Δευτέρα, βρέθηκε πνιγμένη στην παραλία των Αβδήρων κάτω από το παρεκκλήσι του Άη-Γιάννη. Το αυτοκίνητο της ένα χρυσαφί Toyota Yaris, εντοπίστηκε επιμελώς παρκαρισμένο και κλειδωμένο δεκαοχτώ χιλιόμετρα μακριά, στο Πόρτο Λάγος.

Ο Εισαγγελέας έλαβε σοβαρά υπόψη του τα στοιχεία που αποκάλυψε η εκπομπή “Φως στο Τούνελ” και οι Αρχές, με εντολή του, ερευνούν πλέον την εκδοχή της ανθρωποκτονίας και με τη συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Τούνελ», με συνεχή βουλεύματα ο Εισαγγελέας ψάχνει βαθύτερα την υπόθεση. Ζήτησε εκ νέου άρση τηλεφωνικών επικοινωνιών για το χρονικό διάστημα αρκετά πιο πίσω από την ημέρα της εξαφάνισης.

Η νέα μαρτυρία
Νέα σημαντική μαρτυρία που έφτασε στην εκπομπή, ανέφερε πως η Μαρία Χαλιαμακίδου συνήθιζε να πηγαίνει συχνά στο Πόρτο Λάγος όπου έδινε ραντεβού με κάποιο φίλο της. Πάρκαρε το αυτοκίνητο της, έμπαινε στο δικό του και απομακρύνονταν από τον οικισμό.

Το ίδιο ανέφερε και ο μάρτυρας που την είδε τελευταίος ζωντανή, επικοινώνησε με το «Τούνελ» και έδωσε σχετική κατάθεση στις Αρχές. Μίλησε στην κάμερα της εκπομπής, εκεί στον τόπο της ανατροπής, στο Πόρτο Λάγος.

Το πρωί της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου 2018, περίμενε έναν γνωστό του μέσα στο αμάξι του, που το είχε σταθμεύσει σε δρόμο του οικισμού. Ξαφνικά είδε ένα χρυσαφί Τογιότα Γιάρις να έρχεται με ταχύτητα και να σταματάει λίγο πιο κάτω από το δικό του στον ίδιο δρόμο, αλλά σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που εντοπίστηκε αργότερα από τις Αρχές.

Ο μάρτυρας δεν έδωσε βαρύτητα στα όσα είδε, μέχρι που παρακολούθησε την δημοσιοποίηση της υπόθεσης στο «Τούνελ». Τότε κατάλαβε πως πρόκειται για το ίδιο όχημα που οδηγούσε η άτυχη γυναίκα, την οποία αναγνώρισε.


Θυμόταν πως φορούσε σκούρου χρώματος ρούχα και φαινόταν αναστατωμένη. Παρατήρησε πως βγήκε από το αυτοκίνητο, το κλείδωσε και χωρίς να πάρει κάτι άλλο μαζί της, άρχισε να τρέχει προς τον κεντρικό δρόμο. Σταμάτησε στη διασταύρωση, κοίταξε αριστερά και δεξιά , πέρασε βιαστικά απέναντι και άρχισε να τρέχει με κατεύθυνση προς την Ξάνθη. Ο μάρτυρας σε κάποιο σημείο έχασε την οπτική επαφή μαζί της. Άκουσε τότε ένα αυτοκίνητο να σταματάει, πόρτες να ανοιγοκλείνουν και μετά να φεύγει. Εκείνη την ώρα ο δρόμος είχε κίνηση και ο μάρτυρας είδε τουλάχιστον τέσσερα – πέντε αυτοκίνητα να κινούνται προς την Ξάνθη.

Το «Τούνελ» έψαξε για μάρτυρες στο σημείο που θεάθηκε για τελευταία φορά ζωντανή η όμορφη Μαρία. Δυστυχώς οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιών δεν μένουν μόνιμα εκεί , ενώ η κάτοικος του σπιτιού που βρίσκεται στο σημείο όπου φαίνεται να επιβιβάστηκε η Μαρία στο άγνωστο αυτοκίνητο , εκείνη την ημέρα απουσίαζε.

Τα παιδιά της επιμένουν: Κάτι κρύβεται…
Οι δικηγόροι της οικογένειας Κατερίνα Σκουλαρίκη και Χριστίνα Κιατίπη ταξίδεψαν από την Ξάνθη στην Αθήνα για να βρεθούν στο στούντιο του «Τούνελ».

«Τα παιδιά της άτυχης γυναίκας επέμεναν ότι κάτι περίεργο κρυβόταν πίσω από το θάνατο της. Έγιναν οι ίδιοι ερευνητές για να αποδείξουν τι πραγματικά συνέβη», τόνισε η κ. Σκουλαρίκη. Απηύθυνε μέσω του «Τούνελ» έκκληση για νέους μάρτυρες επισημαίνοντας πως κάθε νέο στοιχείο που μπορεί να προκύψει, είναι σημαντικό. Η κ. Κιατίπη ανέφερε: «Η δικογραφία βρίσκεται στην εξειδικευμένη υπηρεσία του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και στα τέλη του μήνα αναμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας. Θα τα μελετήσουμε και θα προβούμε σε περαιτέρω ενέργειες».

Ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά Ηλίας Μπογιόκας είχε επισημάνει στο «Τούνελ» όταν ασχολήθηκε για πρώτη φορά με την υπόθεση, πως υπάρχουν ερωτήματα που χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης. «Είδαμε ότι στην έκθεση του ο συνάδελφος ιατροδικαστής, κάνει λόγο για προθανάτια τραύματα για τα οποία πρέπει να δοθεί μια απάντηση από τι προκλήθηκαν. Πολλά στοιχεία, αν υπάρχουν στη δικογραφία, όπως οι φωτογραφίες της σορού στον τόπο αλλά και στην στάση που βρέθηκε, μπορούν να μας δώσουν μια επιπλέον εικόνα. Θα ήθελα να επισημάνω πως το θετικό σ’ αυτήν την υπόθεση είναι πως κινήθηκε η Δικαιοσύνη προς την σωστή κατεύθυνση. Ας πάνε μάρτυρες να βοηθήσουν. Το παραμικρό στοιχείο μπορεί να αξιοποιηθεί από τους ειδικούς».

“Ποιός έκλεισε στην μητέρα μου ραντεβού θανάτου”
Ο μικρότερος γιος της Δημήτρης και η σύζυγος του Φωτεινή, μίλησαν στην κάμερα του «Τούνελ» από το σημείο όπου ο μάρτυρας είδε για τελευταία φορά τη μητέρα τους.

Από την πρώτη στιγμή δεν πίστεψαν πως η Μαρία έκανε κακό στον εαυτόν της και μετατράπηκαν σε ντεντέκτιβ για να βρουν στοιχεία. Αυτά που εντόπισαν τους έπεισαν πως κάτι άλλο είχε συμβεί. Η ξαφνική αδικαιολόγητη μονοήμερη άδεια που πήρε από τη δουλειά της, τα δώρα που είχε αγοράσει για τα εγγόνια της που είχαν γενέθλια, η ανάληψη χρημάτων την ίδια μέρα και το διαμέρισμα της που εκείνη την εποχή ανακαίνιζε, ήταν τα πρώτα δείγματα που τους απομάκρυναν από το ενδεχόμενο της αυτοχειρίας.

Στη συνέχεια όταν η σορός της βρέθηκε χωρίς γρατζουνιές πάνω σε κοφτερά βράχια και χωρίς το μπουφάν της, σε μακρινό σημείο από το αυτοκίνητο της, τους γέμισε ερωτήματα. Ήταν και τα κλειδιά της που εντοπίστηκαν σε μια βρύση έξω από ένα ξωκκλήσι , κάτι που δεν κόλλαγε με το όλο σκηνικό.

«Ο μάρτυρας είπε πως όταν την είδε περνούσαν από τον συγκεκριμένο δρόμο αυτοκίνητα. Ίσως κάποιος να είδε κάτι, ας προσπαθήσει να φέρει την εικόνα αυτής της γυναίκας στο μυαλό του μήπως και μπορέσει και το συνδυάσει. Μιλάμε για μια ψηλή ξανθιά γυναίκα που εκείνη την ημέρα φορούσε μαύρα ρούχα και πιθανά να είχε τα μαλλιά της πιασμένα κότσο», τόνισε η νύφη της Μαρίας.

«Εμείς πιστεύουμε πως κάποιος την μετέφερε στον τόπο που βρέθηκε , είναι ένα μέρος κρυφό που πρέπει να ξέρεις για να πας», είπε χαρακτηριστικά ο γιος της. «Κάποιος σκηνοθέτησε ένα σκηνικό χωρίς λογική. Ίσως να προηγήθηκε ένας καβγάς και τα υπόλοιπα να προέκυψαν», συμπλήρωσε η νύφη της.
Πηγή: anikolouli.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα