Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Προβάδισμα οι Βεστφαλοί

Κοινοποίηση

Γεμάτο και σήμερα το κουπόνι με πολλές επιλογές για όλα τα γούστα. «Λεπτές» οι ισορροπίες και ειδικά μετά από μία εβδομάδα με ευρωπαϊκές υποχρεώσεις για αρκετούς συλλόγους. Χρειάζεται λοιπόν προσοχή και σύνεση.

Γράφει ο Γιάννης Τσιακίρης

Το βράδυ κυριαρχεί ο πρώτος τελικός του Κόπα Λιμπερταδόρες ανάμεσα σε Μπόκα και Ρίβερ. Καθίστε να το απολαύσετε στις οθόνες, ενώ την Κυριακή ακολουθεί το ντέρμπι του Μάντσεστερ. Και Μίλαν – Γιουβέντους και Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Χαμός δηλαδή.

Πάμε στα σημερινά. Ξεκίνημα με Γερμανία εκεί όπου κράτησα 3 παιχνίδια. Στις 16.30 η Χέρτα αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Φορτούνα. Με 5 βαθμούς και 7 ήττες σε 10 αγωνιστικές οι γηπεδούχοι, έχοντας και τη χειρότερη άμυνα, δείχνουν αδύναμοι να παραμείνουν στην κατηγορία και χρειάζονται ένα μικρό θαύμα. Αντίπαλός τους η αξιόμαχη και πολλές φορές κυνική Χέρτα, με μόλις 2 ήττες σε 10 έως τώρα ματς, η μία αυτή της προηγούμενης αγωνιστική από τη Λειψία εντός έδρας με 0-3. Δεν πιστεύω πως οι Βερολινέζοι θα ξανά παρουσιάσουν το ίδιο κακό πρόσωπο και το Χ2 στο οριακό 1.38 είναι αποδεκτό. Την ίδια ώρα η Βέρντερ υποδέχεται τη Γκλάντμπαχ. Τρεις βαθμοί χωρίζουν τις 2 ομάδες που στοχεύουν ψηλά φέτος, ειδικά οι φιλοξενούμενοι, που όμως εκτός έδρας παρουσιάζονται πιο ευάλωτοι. Λάτρης του G/G η Βέρντερ, 4 στα 5 φετινά της εντός, λάτρης του Over η Γκλάντμπαχ, 8 σε 10 έως τώρα αγωνιστικές. Ο συνδυασμός των δύο στο 1.75. Πάω και στο μεγάλο ντέρμπι της ημέρας ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Μπάγερν. Προβληματίζουν οι Βαυαροί, προέρχονται από εντός έδρας ισοπαλία με την πιο αδύναμη Φράιμπουργκ, δεν έπεισαν ούτε και με την ΑΕΚ, με αδυναμίες και επιθετικά αλλά κυρίως αμυντικά. Από την άλλη, οι γηπεδούχοι δείχνουν σε εξαιρετική κατάσταση, σκοράρουν κατά «ριπάς» και ειδικά εντός έδρας φέτος είναι άκρως αξιόπιστοι. Προέρχονται από την πρώτη τους φετινή ήττα σε όλες τις διοργανώσεις στο εκτός έδρας με την Ατλέτικο μεσοβδόμαδα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τους επηρέασε. Είναι φαβορί και ο άσος (DNB) στο 2.42 μου φαίνεται εξαιρετικό.

Συνεχίζω με Πρέμιερ Λιγκ και το παιχνίδι των 17.00 ανάμεσα σε Χάντερσφιλντ και Γουέστ Χαμ. Ανώτεροι σε όλες τις γραμμές οι φιλοξενούμενοι, δεν τους αξίζει να βρίσκονται τόσο χαμηλά και δίκαια σήμερα είναι το φαβορί. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από την πρώτη τους φετινή νίκη στο εντός έδρας 1-0 κόντρα στη Φούλαμ, αλλά αυτό δεν λέει πολλά. Αυτό ήταν και το πρώτο φετινό τους εντός έδρας γκολ, ενώ σε 6 ματς στο γήπεδό τους φέτος μετρούν 4 ήττες. Παρά τις απουσίες, αν η Γουέστ Χαμ βρει το ρυθμό της θα πάρει αποτέλεσμα ακόμα και τη νίκη. Διπλό (DNB) στο 1.62. Συνεχίζω με Βέλγιο εκεί όπου η Μπριζ δοκιμάζεται στην έδρα της Σαρλερουά. Κυκλοθυμικοί οι γηπεδούχοι, δεν μπορούν να αποκτήσουν σταθερότητα. Δυνατοί εντός με τέσσερις σερί νίκες αλλά σε 7 φετινά εντός, έχουν δεχτεί γκολ στα 6 από αυτά. Από την άλλη η Μπριζ κουβαλάει την κούραση από το ευρωπαϊκό παιχνίδι της με τη Μονακό, αλλά το τεράστιο διπλό, σε συνδυασμό με το γεγονός πως οι πρωταθλητές διατηρούνται για 6 σερί παιχνίδια αήττητοι τους έχει γεμίσει αυτοπεποίθηση, ειδικά μετά τις τελευταίες εξωγηπεδικές περιπέτειες. Δεν θα είναι εύκολο, ωστόσο το 2 (DNB) στο 1.54 θα μπει στις επιλογές μου.

Τελειώνω με 2 επιλογές από Σεγκούντα και Πολωνία. Στις 19.00 και οι 2 αγώνες. Αρχικά στην Ιβηρική, η Οσασούνα δοκιμάζεται εκτός έδρας με αντίπαλο την πιο αδύναμη και όχι τυχαία προτελευταία Εξτρεμαδούρα. Οι γηπεδούχοι σε 6 ματς στο γήπεδό τους μετρούν 4 ήττες και μόλις μία νίκη. Κάκιστη και η ομάδα της Παμπλόνας εκτός έδρας, δίχως ακόμα νίκη, αν και αήττητη εντός. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο πήραν ψυχολογία μετά την πρόσφατη νίκη τους επί της Μάλαγα, στοχεύουν ψηλά και ήρθε η ώρα για το πρώτο τους διπλό, κόντρα σε μία από τις χειρότερες άμυνες της κατηγορίας. Διπλό (DNB) στο ικανοποιητικό 1.62. Στην Πολωνία η πρωτοπόρος και αήττητη εντός Λέχια υποδέχεται την 13η στη βαθμολογία Κρακοβία. Με όπλο τους την καλή τους άμυνα οι γηπεδούχοι είναι δίκαια στην κορυφή κόντρα σε μία ομάδα που έχει με διαφορά τη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας. Μιλάμε όμως για πολωνικό πρωτάθλημα, δεν θέλω να ρισκάρω και ο άσος (DNB) στο 1.40 με καλύπτει.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα