Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στήνεται η πλατφόρμα για τις αιτήσεις και το κοινωνικό μέρισμα

Κοινοποίηση



Το έκτακτο κοινωνικό μέρισμα θα διατεθεί για τρίτη χρονιά
 
Κοινωνικό μέρισμα θα μοιραστεί τα Χριστούγεννα και περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια νοικοκυριά θα πρέπει να κάνουν αιτήσεις. Το κοινωνικό μέρισμα θα διανεμηθεί με το μοντέλο που ακολουθήθηκε πέρσι με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και θα διαφέρει ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση των νοικοκυριών και θα κυμαίνεται από 300 έως 1.400 ευρώ.

Το έκτακτο κοινωνικό μέρισμα θα διατεθεί για τρίτη χρονιά από την κυβέρνηση, με έμφαση σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες (νέοι, άνεργοι, μονογονεϊκές οικογένειες).

Μάλιστα η εικόνα άλλαξε στη σχετική σελίδα που θα γίνουν οι αιτήσεις και η ΗΔΙΚΑ φαίνεται πως ετοιμάζει πυρετωδώς το koinonikomerisma.gr που θα υποδεχτεί τις αιτήσεις.

Το 2017 το υψηλότερο εισοδηματικό κριτήριο ήταν στα 27.000 ευρώ, ενώ το περιουσιακό όριο ανερχόταν στα 180.000 ευρώ. Το κοινωνικό μέρισμα κλιμακωνόταν από 250 έως 1.350 ευρώ. Κατά μέσο όρο, τα νοικοκυριά είχαν λάβει τον περασμένο Δεκέμβριο 535 ευρώ.

Βασικό κριτήριο για την ένταξη του νοικοκυριού στους δικαιούχους, όπως και για το ύψος του δικαιούμενου μερίσματος, θα είναι και φέτος το φορολογητέο εισόδημα όλων των μελών του, όπως προκύπτει από τις φορολογικές δηλώσεις του 2017.

Το μέρισμα θα δοθεί μέσω ηλεκτρονικών αιτήσεων που θα υποβληθούν στην ειδική ιστοσελίδα www.koinonikomerisma.gr με τους κωδικούς του Taxisnet.

Το μέρισμα που θα δοθεί φέτος θα είναι και το τελευταίο αφού από το 2019 τα όποια υπερπλεονάσματα θα αξιοποιούνται εκ των προτέρων.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα