Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου: Δεν λένε τίποτα για τη «Δυτική Θράκη»

Κοινοποίηση



Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.  Ασκώντας κριτική στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την φυλάκιση του επικεφαλής του φιλοκουρδικού Κόμματος, Σελαχατίν Ντεμιρτάς, χρησιμοποίησε ως επιχείρημα τη στάση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έναντι της χώρας μας, για την «Δυτική Θράκη».
Σε συνέντευξή του στο CNN Türk ανέφερε ότι η απόφαση του ΕΔΑΔ δεν συνάδει ούτε με άλλες αποφάσεις που έχει λάβει και ότι δεν είναι έννομη.  Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας είπε ότι η Ελλάδα δεν συμμορφώνεται με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ για τη Δυτική Θράκη και ότι ακόμη απαγορεύει στη μειονότητα να χρησιμοποιεί τη λέξη ‘Τούρκος’.
«Πόσα χρόνια είναι τώρα που Ελλάδα δεν εφαρμόζει σχετικές αποφάσεις για τους μειονοτικούς; Είχε μεταφερθεί στο ΕΔΑΔ η απαγόρευση της χρήσης του όρου ‘Τούρκος’. Αυτό που προσπαθώ να τονίσω είναι ότι κι άλλες χώρες δεν εφαρμόζουν αυτές τις αποφάσεις. Είναι δικαίωμά μας να κρίνουμε τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ», δήλωσε και αναρωτήθηκε γιατί δεν λέει κανείς τίποτα στις άλλες χώρες που δεν συμμορφώνονται επίσης με τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ.
Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας επέκρινε, επίσης, και την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ε.Ε. για την εξωτερική πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι, στο θέμα αυτό, λέγοντας ότι ‘ξεπέρασε τα όρια’ ζητώντας την απελευθέρωση του Κούρδου πολιτικού.
ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα