Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η «Πηνελόπη» έντυσε στα λευκά τη Θράκη – Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας

Κοινοποίηση

Στα λευκά έντυσε την Θράκη η «Πηνελόπη», το νέο κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει τη χώρα.

Το πρωί της Τετάρτης βρήκε το θερμόμετρο στις ορεινές περιοχές της Θράκης σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, με τα χιόνια να κάνουν την εμφάνιση τους στον Έβρο αλλά και στην Κομοτηνή, στα σύνορα με τη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, η θερμοκρασία σημείωσε πτώση 14 βαθμών μέσα σε 24 ώρες στη Βόρεια Ελλάδα, με τις βροχοπτώσεις να χτυπούν την Ξάνθη και τη Χρυσούπολη. Ισχυρή βροχόπτωση, χαλάζι και παροδικές διακοπές ρεύματος ήταν το σκηνικό του καιρού σε Ξάνθη και Χρυσούπολη, με την κακοκαιρία να βυθίζει στο σκοτάδι κεντρική περιοχή της Ξάνθης και τους κεραυνούς να προκαλούν ζημιές σε ηλεκτρικές συσκευές.

Το πρωί της Πέμπτης το θερμόμετρο στην Ξάνθη έδειχνε μόλις μερικούς βαθμούς πάνω από το μηδέν, με την αίσθηση στους -2 βαθμούς ενώ ήδη απο το βράδυ της Τετάρτης έκανε την εμφάνιση της ασθενής χιονόπτωση στην περιοχή. Την ίδια στιγμή στη γειτονική Βουλγαρία η θερμοκρασία σημείωσε κατακόρυφη πτώση με το χιόνι να σκεπάζει τα πάντα στο πέρασμά του.
ΦΩΤΟ: Καιρικά Νέα Θράκης

Δεν ήταν λίγοι οι κάτοικοι της Θράκης που βλέποντας τις πρώτες νιφάδες χιονιού το βράδυ της Τετάρτης, έσπευσαν να τις απολαύσουν, ενώ υπενθυμίζεται ότι στην ορεινή Ξάνθη σημειώθηκε χιονόπτωση και την προηγούμενη εβδομάδα.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα