Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Θράκη: Ακυβέρνητο φουσκωτό με 33 μετανάστες

Κοινοποίηση



Στο λιμάνι Αγίου Χαραλάμπους μεταφέρθηκε το σκάφος, ο φακός του “Χ” καταγράφει παιδικά παπουτσάκια, σωσίβια και κουβέρτες

Ανοιχτά της Μαρώνειας εντοπίστηκε ακυβέρνητο φουσκωτό με 33 μετανάστες, ανάμεσα τους και τουλάχιστον τρία νήπια. Οι μετανάστες με ορμητήριο κάποιο τουρκικό λιμάνι, κατάφεραν να διασχίσουν το Θρακικό Πέλαγος και να φτάσουν μέχρι ανοιχτά της Μαρώνειας, χωρίς να είναι γνωστός ο τελικός προορισμός τους.

Όμως το σκάφος φαίνεται να παρουσίασε βλάβη με αποτέλεσμα να μείνει ακυβέρνητο. Σκάφος του λιμενικού από την Αλεξανδρούπολη κατάφερε να εντοπίσει το σκάφος και με την βοήθεια επαγγελματιών αλιέων από την Αλεξανδρούπολη, οι μετανάστες περισυνελέγησαν σώοι. Μεταφέρθηκαν με αλιευτικό σκάφος στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Όμως το σκάφος μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους και θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες με μέριμνα των λιμενικών του τοπικού λιμενικού σταθμού Μαρώνειας.

Ο φακός του “Χ” καταγράφει πάνω στο φουσκωτό παιδικά παπουτσάκια, σωσίβια και κουβέρτες. Ανάμεσα στους 33 παράτυπους μετανάστες φαίνεται πως συγκαταλέγονται τουλάχιστον τρία νήπια και αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία καταγραφής και ταυτοποίησης τους από το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος της Αλεξανδρούπολης. Αναμένεται να μεταφερθούν στο Φυλάκιο Έβρου.

Δείτε το βίντεο στο xronos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα