Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Συναγερμός στην Ξάνθη για διαρροή αμμωνίας

Κοινοποίηση

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα του Σαββάτου στην Ξάνθη, στο ύψος των γραμμών του τρένου, μετά τον εντοπισμό μιας παρατημένες φιάλης με αμμωνία.

Κάτοικοι της περιοχής κοντά στις γραμμές του τρένου, στην επαρχιακή οδό Ξάνθης – Πετεινού, αντιλήφθηκαν την ύπαρξη μια μεγάλης φιάλης με αμμωνία και ειδοποίησαν τις αρχές. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής που προχώρησαν στον αποκλεισμό της περιοχής, καθώς η αμμωνία είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη τόσο για τους ανθρώπους όσο και για το περιβάλλον.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις προχώρησαν στον άμεσο έλεγχο της περιοχής και την εκτίμηση της διαρροής ενώ ανάλογη ήταν η κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών της περιοχής. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με την απομάκρυνση της φιάλης από την περιοχή.


Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής
Στις 16:04΄, ειδοποιήθηκε τηλεφωνικά η Υπηρεσία μας για διαρροή τοξικού αερίου σε παράδρομο της επαρχιακής οδού Ξάνθης – Πετεινού, πλησίον των σιδηροδρομικών γραμμών. Η Υπηρεσία μας επενέβη με συνολικά τέσσερα οχήματα και δέκα Υπαλλήλους.

Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για διαρροή αμμωνίας, από παλιά φιάλη, η οποία είχε απορριφθεί στο πρανές του παράδρομου από άγνωστο άτομο. Αποκλείστηκε προληπτικά η παρακείμενη περιοχή και στην συνέχεια αδρανοποιήθηκε η φιάλη με ενέργειες πυροσβεστών της 4ης ΕΜΑΚ, οι οποίοι ήταν εφοδιασμένοι με ειδικές στολές χημικής προστασίας.

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα