Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Η τελευταία πράξη του δράματος για τον ΕΠΟΠ που πέθανε στη Θράκη

Κοινοποίηση

Η τελευταία πράξη του δράματος για τον ΕΠΟΠ που πέθανε στον Έβρο από την έλλειψη στρατιωτικού καρδιολόγου. Σήμερα δημοσιεύτηκε η προαγωγή του

Προαγωγή βαθμού μετά θάνατον έλαβε ο  Επιλοχίας Γιώργος Πάλλας που έχασε τη ζωή του από την έλλειψη στρατιωτικού καρδιολόγου στον Έβρο.

Ο ΕΠΟΠ Επιλοχίας (ΠΖ) Γιώργος Πάλλας τον περασμένο Νοέμβριο είχε μεταφερθεί από συγγενικά του πρόσωπα μετά από έντονους πόνους στο στήθος, εμετό και δυσφορία στο νοσοκομείο του Σουφλίου.

Από εκεί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο πολιτικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Εκεί του έγινε καρδιογράφημα, αιματολογικές εξετάσεις και ακτινογραφίες.

Ο Επιλοχίας Πάλλας συνέχισε να διαμαρτύρεται για έντονο πόνο και κάψιμο στο στήθος και η απάντηση που έπαιρνε ήταν υπομονή.

Μετά από κάποιες ώρες μεταφέρθηκε στο 219 ΚΙΧΝΕ στρατιωτικό νοσοκομείο όπου υπήρχε μόνο ένας στρατιώτης ιατρός. Εκεί ένιωσε ξανά δυσφορία και πέθανε από έμφραγμα.

Ο θάνατός του στάθηκε η αφορμή να πιεστεί το ΓΕΣ και να στείλει καρδιολόγους στον Έβρο, αρχικά με αποσπάσεις και στη συνέχει με μετάθεση.

Κι έτσι μέσα σε διάστημα λιγότερο από ένα μήνα, ένας άλλος στρατιωτικός που υπηρετεί στον Έβρο σώθηκε από τον καρδιολόγο που είχε αποσπαστεί στην περιοχή, από το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ο επιλοχίας Πάλλας ήταν ο τελευταίος ΕΠΟΠ που έφυγε από τη ζωή το 2018, στις 15 Νοεμβρίου. Στην απόφαση προαγωγής υπάρχουν και άλλοι τέσσερις ΕΠΟΠ που έχασαν τη ζωή τους σε διαφορετικές περιοχές και με διαφορετικούς τρόπους.
armyvoice.gr

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα