Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας σε δημοσίευμα για τη Σαμοθράκη

Κοινοποίηση

Σχετικά με δημοσιεύματα που υπονοούν ότι χρησιμοποιήθηκε σκάφος ΛΣ- ΕΛΑΚΤ για τη μετακίνηση μελών του ΣΥΡΙΖΑ στην Σαμοθράκη, όπου παρευρέθηκε ο Πρωθυπουργός στις 06/01/19, με αφορμή την εορτή των Θεοφανείων, το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής απαντά:

«Όσοι βιάστηκαν να διασπείρουν με πομπώδεις τίτλους, για άλλη μια φορά fake news, ας γνωρίζουν ότι διατηρείται στο σκάφος ΛΣ- ΕΛΑΚΤ, ΠΑΘ 090 «ΓΑΥΔΟΣ», το οποίο μετέβη εκείνη την ημέρα από Αλεξανδρούπολη- Σαμοθράκη, λίστα με τα ονόματα όλων των επιβαινόντων που μεταφέρθηκαν στο νησί για την εορτή των Θεοφανείων. Η λίστα καταρτίστηκε σύμφωνα με τη συνήθη διαδικασία που ακολουθείται για λόγους ασφαλείας.

Στην λίστα αυτή αποτυπώνεται ότι επιβιβάστηκαν 40 άτομα συνολικά, εκ των οποίων 11 διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι, 15 ένστολοι- στο πλαίσιο της εθιμοτυπίας και των μέτρων τάξεως-, 7 θεσμικά πρόσωπα (κ. Γκαρά Αναστασία, βουλευτής Έβρου, κ. Καΐσας Γιώργος, βουλευτής Έβρου, κ. Ρίζος Δημήτρης, βουλευτής Έβρου, κ. Πέτροβιτς Δημήτρης, Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, κ. Μαλτέζος Μενέλαος, Περιφερειακός Σύμβουλος ΑΜΘ, κ. Δούκας Χρήστος, Πρόεδρος ΟΛΑ, κα. Χουρδάκη Ελένη, Διευθύντρια ΔΟΥ) και τέσσερις συνεργάτες βουλευτών καθώς και ένας συνεργάτης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου.

Τα ψέματα φτιάχνουν ωραίους τίτλους αλλά η αλήθεια πάντα κυριαρχεί. Η Κυβέρνηση αυτή τιμά τον ρόλο των Σωμάτων Ασφαλείας και δεν θα ανεχτεί κανέναν υπαινιγμό σχετικά με την εκμετάλλευσή τους για λόγους μικροπολιτικούς. Σε αντίθεση με άλλους καιρούς, εμείς ξέρουμε να σεβόμαστε και να διακρίνουμε τους θεσμικούς ρόλους των κομμάτων, της Κυβέρνησης και των Σωμάτων Ασφαλείας».

ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News ΤΑ ΝΕΑ του xanthinea.gr στο Google News

Διαβάστε Επίσης

Σχετικά αρθρα