Αναστέλλεται η καταβολή εισφορών στον ΟΑΕΕ για τους πληγέντες σε Έβρο, Ξάνθη και Κομοτηνή

Αναστέλλονται οι πληρωμές για έξι μήνες, αρχής γενόμενης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβησαν τα έντονα καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα.

Ανάσα δίνει ο ΟΑΕΕ στους ασφαλισμένους που διατηρούν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα σε περιοχές που επλήγησαν από έντονα καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα, στην Περιφέρεια ΑΜΘ, και πιο συγκεκριμένα σε Ξάνθη, Ροδόπη και Έβρο, αναστέλλοντας την καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών για έξι μήνες, αρχής γενόμενης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβησαν τα έντονα καιρικά και πλημμυρικά φαινόμενα.

Οι τρέχουσες και καθυστερούμενες οφειλές θα κεφαλαιοποιούνται μέχρι το τέλος του προηγούμενου, της φυσικής καταστροφής, μήνα.

Οφειλόμενες εισφορές που υπάγονται στη ρύθμιση
Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν οι πιο κάτω ασφαλιστικές εισφορές: 
– Τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές έξι (6) μηνών, αρχής γενόμενης από την 1η του μήνα κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή, χωρίς υπολογισμό κατά το διάστημα αυτό προσαυξήσεων. 
– Καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές μέχρι το τέλος του προηγούμενου μήνα εκείνου κατά τον οποίο συνέβη η φυσική καταστροφή, μετά των πρόσθετων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων. Οφειλές ασφαλισμένων που έχουν ρυθμιστεί με άλλες διατάξεις μπορούν να ενταχθούν στην παρούσα ρύθμιση για το υπόλοιπο της οφειλής, προσαυξημένο με τις επιβαρύνσεις που αντιστοιχούν σε αυτό κατά τον προηγούμενο της καταστροφής μήνα. Τυχόν ευεργετήματα που είχαν παρασχεθεί, μέσω των ειδικών διατάξεων, δεν χάνονται ως προς το μέρος της οφειλής που έχει εξοφληθεί (π.χ. εκπτώσεις). Για την ένταξη στη ρύθμιση (αναστολής) τρεχουσών εισφορών δεν είναι απαραίτητο να συνυπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Προσοχή! – Όσοι υπαχθούν στη ρύθμιση αυτή δεν είναι δυνατόν να υπάγονται ταυτόχρονα σε οποιαδήποτε άλλη ρύθμιση τμηματικής καταβολής. – Δεν υπάγονται στην παρούσα ρύθμιση οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές από αναγνωρίσεις χρόνων ασφάλισης.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 
– Ως μήνας έναρξης του εξαμήνου αναστολής ορίζεται, κατά περίπτωση, ασφαλισμένου ο μήνας κατά τον οποίο επλήγη από τη φυσική καταστροφή. 
– Είναι υποχρεωτική η καταβολή τρεχουσών εισφορών από τη λήξη της περιόδου αναστολής και έως το τέλος της ρύθμισης. 
– Η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός του επόμενου μήνα από τη λήξη της περιόδου αναστολής. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται έως το τέλος κάθε μήνα που ακολουθεί. Σε περίπτωση υποβολής αίτησης μετά την λήξη της περιόδου αναστολής θα πρέπει να καταβληθούν όλες οι απαιτητές εισφορές και δόσεις (μετά την περίοδο αναστολής), με τα αναλογούντα πρόσθετα τέλη και επιβαρύνσεις.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που εξέδωσε ο ΟΑΕΕ, οριοθετούνται οι πληγείσες περιοχές της ΑΜΘ ως εξής:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΒΡΟΥ 
Χρόνος συμβάντος: 17/7/2014, 19/11/2014, από 4/12/2014 έως 13/12/2014, 24/1/2015 και 2/2015 (Πλημμύρες). ΔΗΜΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ – Δ.Κ. Διδυμοτείχου, Ελληνοχωρίου και οι Τ.Κ. Ισαακίου, Σοφικό, Πυθίου, Καρωτής, Κουφοβούνου και Πραγγίου της Δ.Ε. Διδυμότειχου, – Τ.Κ. Ελαφοχωρίου της Δ.Ε. Μεταξάδων ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ – Τ.Κ. Λαβάρων, Μάνδρας και Αμορίου της Δ.Ε. Ορφέα, – Δ.Κ. Σουφλίου και οι Τ.Κ. Κορνοφωλεάς, Λυκόφωτος και Λαγυνών της Δ.Ε. Σουφλίου ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – Δ.Κ. Αλεξανδρούπολης της Δ.Ε. Αλεξανδρούπολης, – Δ.Κ. Φερών της Δ.Ε. Φερών, – Τ.Κ. Ανθείας της Δ.Ε. Τραϊανούπολης, ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ – Τ.Κ. Καστανεών και Ριζίων της Δ.Ε. Βύσσας, – Δ.Κ. Ορεστιάδος και η Τ.Κ. Θούριο Θουρίου της Δ.Ε. Ορεστιάδας, – Τ.Κ. Δικαίων, Ελαίας, Μαρασίων, Ορμενίου και Κομάρων της Δ.Ε.Τριγώνου

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΡΟΔΟΠΗΣ 
Χρόνος συμβάντος: 21/01/2015 (Πλημμύρες). ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ – Δ.Κ. Κομοτηνής και οι Τ.Κ. Κόσμιον και Θρυλορίου της Δ.Ε. Κομοτηνής ΔΗΜΟΣ ΙΑΣΜΟΥ – Τ.Κ. Αμαξάδων της Δ.Ε. Αμαξάδων, ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ – ΣΑΠΩΝ – Δ.Κ. Αμαράντων της Δ.Ε. Μαρώνειας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΞΑΝΘΗΣ 
Χρόνος συμβάντος: Από 24/01/2015 έως 26/01/2015 (Πλημμύρες). ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ – Δήμος Αβδήρων Β.
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال