Άνοιξαν οι ουρανοί στην Ξάνθη – Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια και κόπηκε το ρεύμα

-Προβλήματα στην Ε.Ο. Ξάνθης-Κιμμερίων από λάσπη και πέτρες που “έκοψαν” τον δρόμο 
-Οι δρόμοι μέσα στην πόλη θύμιζαν περισσότερο ποτάμια 
-Διακοπές ρεύματος τόσο στην ορεινή περιοχή όσο και στο πεδινό τμήμα της Ξάνθης 

Προβλήματα άφησε πίσω της η ακατάπαυστη νεροποντή που έπληξε την Ξάνθη από τα ξημερώματα της Δευτέρας, με την Πυροσβεστική, την Αστυνομία αλλά και τις Τεχνικές Υπηρεσίες να βρίσκονται στο πόδι. 

Λόγω της βροχόπτωσης λάσπες, πέτρες και φερτές ύλες προκάλεσαν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων επί της Επαρχιακής Οδού Ξάνθης – Κιμμερίων, με τον δρόμο να κόβεται στα δύο. Μετά από παρέμβαση των Τεχνικών Υπηρεσιών η κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο αποκαταστάθηκε ενώ αντίστοιχα προβλήματα παρατηρήθηκαν και στο ορεινό οδικό δίκτυο, λόγω μικρών κατολισθήσεων, αλλά και στην περιοχή κοντά στην πανεπιστημιούπολη. 

Ήδη λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής η έντονη βροχόπτωση έκανε αισθητή την παρουσία της στην Ξάνθη ενώ μέχρι και το πρωί της Δευτέρας έβρεχε ασταμάτητα, με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε ποτάμια. Φρεάτια βούλωσαν λόγω σκουπιδιών, τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στις γύρω περιοχές, ενώ η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από χαμηλά σπίτια και υπόγεια τα οποία είχαν σχεδόν πλημμυρίσει, ενώ κατέστη εφικτό να επέμβει μόνο σε μια περίπτωση που το πρόβλημα ήταν αισθητό. 

Λίγο μετά τις 10.00 το πρωί η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή των Κιμμερίων αποκαταστάθηκε πλήρως και τα δύο ρεύματα δόθηκαν ξανά προς χρήση στους διερχόμενους οδηγούς ενώ καταγράφηκαν προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης από την κακοκαιρία αλλά και λόγω φωτιάς που εκδηλώθηκε σε στύλο της ΔΕΗ. 

Αρκετές περιοχές τόσο στην ορεινή Ξάνθη όσο και στο πεδινό τμήμα του Νομού βυθίστηκαν στο σκοτάδι, λόγω διακοπών ρεύματος ενώ στο κέντρο της πόλης παρατηρήθηκαν προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων και παρενέβη η Αστυνομία. 
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال