Κομοτηνή: Χάνει τα μανάβικα της η δημοτική αγορά

Ένα μετά το άλλο κλείνουν τα μανάβικα στη δημοτική αγορά της Κομοτηνής. Από δώδεκα που λειτουργούσαν παλιότερα, σήμερα λειτουργούν μόνο τρία.

Σύμφωνα με τους παλιούς λαχανοπώλες παλιότερα στην Κομοτηνή υπήρχαν μόνο πέντε μανάβικα στις γειτονιές της πόλης, σήμερα κάθε γειτονιά έχει σίγουρα τρία, έτσι λίγοι είναι εκείνοι που σπεύδουν στη δημοτική αγορά της Κομοτηνής να προμηθευτούν φρούτα και λαχανικά. 

Την χαριστική βολή, ωστόσο, την έδωσαν τα μεγάλα super market που κατέκλυσαν τα τελευταία χρόνια την Κομοτηνή. Έτσι, η δημοτική αγορά έχασε ένα ξεχωριστό χρώμα.

«Έστω και τώρα, το σημαντικό είναι οι νέοι που έχουν απομείνει να κάνουν αυτή τη δουλειά στη δημοτική αγορά να: αγαπάνε τη δουλειά τους, να προσέχουν τον πελάτη και να μην χωρίζουν τους ανθρώπους» δηλώνει ο Χασάν Νιαζή, από το 1969 και για 40 χρόνια διατηρούσε το δικό του μανάβικο στη δημοτική αγορά. Γνώρισε, όπως λέει, ευχάριστες και δύσκολες στιγμές στο χώρο αυτό, τότε που το ένα μανάβικο ήταν κολλημένο δίπλα στο άλλο και οι ιδιοκτήτες με τους συνεργάτες τους δεν προλάβαιναν να εξυπηρετούν την πελατεία, αλλά «περασμένα μεγαλεία»…
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال