Ορκίστηκε Υπουργός ο Π. Σγουρίδης – “Αδικήθηκε ο Δημήτρης Καμμένος”

Λίγο πριν την έναρξη του πρώτου υπουργικού συμβουλίου μετά τις εκλογές, ορκίστηκαν τρία ακόμη στελέχη της κυβέρνησης που δεν είχαν τη δυνατότητα να παρίστανται στην ορκωμοσία της κυβέρνησης το πρωί της Τετάρτης.

Ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, που την Τετάρτη βρισκόταν στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής για το θέμα των προσφύγων, ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας για τη θέση του οποίου στο υπουργικό συμβούλιο έπρεπε πρώτα να εκδοθεί προεδρικό διάταγμα και ο Παναγιώτης Σγουρίδης που θα αναλάβει το πόστο του παραιτηθέντος υφυπουργού Υποδομών Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος απομακρύνθηκε από την κυβέρνηση 12 μόλις ώρες μετά την ορκωμοσία του.

Η ορκωμοσία έγινε ενώπιον τόσο του προέδρου της δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, αλλά και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Αμέσως μετά το τέλος του θρησκευτικού όρκου, θα ξεκινήσει το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης.

Οι κκ Μάρδας και Σγουρίδης πήραν θρησκευτικό όρκο, ενώ ο Γιάννης Μουζάλας ορκίστηκε δίνοντας πολιτικό όρκο.

Σγουρίδης: Αδικήθηκε ο Δημήτρης Καμμένος
Ο Παναγιώτης Σγουρίδης, βουλευτής των ΑΝΕΛ, μίλησε βγαίνοντας από το προεδρικό Μέγαρο για την υπόθεση του Δημήτρη Καμμένου και ανέφερε πως κατά τη γνώμη του ο συνάδελφός του αδικήθηκε. Σύμφωνα με το news247.gr είπε «ο Δημήτρης Καμμένος αδικήθηκε, διότι εξέτασαν μόνο μία πτυχή του ιδίου ως ανθρώπου, διότι, κυρίως, ο κ. Καμμένος είναι ένας εξαίρετος επιστήμονας, οικονομολόγος με μεγάλη δράση, και κοινωνική, και απομόνωσαν ένα μόνο στοιχείο από όσα έχει γράψει ως τώρα. Θεωρώ ότι ήταν άδικο».
Νεότερη Παλαιότερη

نموذج الاتصال